Грижа за Тялото

Защита на кожата срещу слънчеви алергии

Грижа за Тялото, Защита на кожата срещу слънчеви алергии

Експерти в областта на дерматологията са установили, че 20% от хората проявяват различни форми на слънчеви алергии, като по-често засегнати са жените.

Продължителното излагане на слънце през най-горещите месеци от годината е сигурна предпоставка за появата на кожни изгаряния и слънчеви алергии. Обикновено по кожата на имащите слънчева алергия се появяват сърбящи мехурчета или обриви по кожата. По-тежките случаи протичат, като сериозни обриви, най-вече по горната част на ръцете, дланите, деколтето и дори лицето.

Предлагаме ви някои продукти, които ще ви избавят от неприятните кожни раздразнения.

Eucerin крем-гел за защита от слънчеви алергии SPF 25
В допълнение към ефективната UVA/UVB защита, този продукт съдържа мощния фито антиоксидант AGR (Alpha-Glucosyl-Rutin). В комбинация с витамин Е, AGR подсилва естествената защитата на кожата срещу свободни радикали, които са основният причинител на слънчеви алергии.
За да предпази кожата от появата на слънчева алергия, Eucerin създаде крем-гел, който се предлага във вариант SPF 50+. Продуктът комбинира UV защита и антиоксидантна система с алфа-глюкозил-рутин, извлечен от японска смокиня. Съставките в продукта имат за цел да засилят естествените защитни функции на кожата, като не се съдържат емулгатори и добавени аромати, за да се избегне рискът от раздразнение на кожата.

Photoderm LEB Спрей срещу слънчеви алергии SPF30 от BIODERMA
Предназначен е за чувствителна кожа, която страда от слънчеви алергии. Гарантира оптимална защита срещу вредния ефект на UV лъчите. Активира нейната естествена защита срещу ултравиолетовите лъчи и предпазва от преждевременно стареене на кожата - патентован комплекс CELLULAR BIOPROTECTION®.

Лосион чувствителна кожа SPF30 от Piz Buin
Притежава UVA/UVB активна защита срещу преждевременното стареене на кожата за чувствителна кожа. Специално създаден от дерматолози. Съставката Calmanelle TM подпомага изглаждането и успокояването на чувствителната кожа. Витамин Е премахва свободните радикали, които пречиняват преждевременното стареене на кожата. Богат хидратиращ комплекс, който осигурява на кожата копринена мекота. Формула устойчива на вода и пот.

Слънцезащитен крем за чувствителна кожа SPF 30 от PHYTOMER
Комбинира морски захари с UVA и UVB слънчеви филтри. Немазна, лека текстура, лесен за нанасяне. Подходящ за лице и чувствителни зони от тялото - рамена, деколте.

Слънцезащитен спрей SPF 50+ за чувствителна кожа от AVENE

Много висока защита за чувствителна кожа. Ефикасност срещу целия спектър слънчеви лъчи (UVB-UVA дълги и къси). Водоустойчив. Фотостабилен. Сертификат за UVA защита. Без силикони. Без парабени. Без бели следи.

Kozmetikata.com

последно от справочника
Абонамент