Грижа за Тялото

Домашна терапия с базови масла срещу стрии

  • 07.05.2014
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Тялото, Домашна терапия с базови масла срещу стрии

Стриите са белези появили се в резултат от недостатъчно хидратирана кожа, вследствие от рязка промяна в теглото, при нарастване или намаляване на някои мускул или порастване на височина.Сами по себе си те представляват подкожни разкъсвания които с времето зарастват и биват заместени със съединителна тъкан.

Премахването име е труден и дълъг процес, но не и невъзможен. Пазарът е отрупан с всякакви продукти срещу стрии, различни по качество и резултатност. Повечето от тях съдържат екстракти от различни растения, стимулиращи производството на еластин и колаген.

Тук ще се спрем на една домашна терапия с базови масла, която е по-скоро превантивна, но е и особено подходяща за периода, в които рязко променяте теглото си и има опасност да се сдобиете с неприятното нацепване и одебеляване на кожата.

Можете да подхраните и направите кожата си по-еластична, като си приготвите домашно масло срещу стрии. Мажете с него проблемните зони всеки ден.

Масло срещу стрии

40 мл масло от пшеничен зародиш
40 мл бадемово масло
30 мл масло от жожоба
по 5 капки масла от лавандула, мандариново.

Базовите масла се смесват и се бъркат енергично. За по доброто им смесване може да ги затоплите леко на водна баня. След това прибавете ароматните масла и отново бъркайте до получаването на еднородна смес. Изсипете полученото масло в тъмно шишенце и съхранявайте на студено.

Kozmetikata.com