Грижа за Тялото

Продукти против витилиго

Грижа за Тялото, Продукти против витилиго

Витилиго е нарушение на пигментацията на кожата, което се изразява в изчезването на пигмента меланин на отделни участъци от кожата (поява на по-светли петна). Този козметичен проблем всъщност е болест, за която е необходимо да се вземат своевременни мерки.

Причините за възникването на витилигото не са напълно изяснени, но се предполага, че се базират върху нарушения на имунната система и генетична предразположеност. Добрата новина е, че е лечимо.

Често отключването на проблема се дължи на външни фактори - силен стрес, психологичско натоварване, физически травми, различни видове изгаряния, прекомерна концентрация в организма от различни вещества, нисък имунитет.

Освен здравословно хранене, поемане на течности и избягване стреса, като профилактика за този проблем, след появата му можете да ползвате конкретни продукти за справянето с него.

Лечение на депигментацията
Използват се продукти с активни съставки, които водят до репигментация на кожата. В повечето случай те са богати на антиоксиданти, които понижават нивото на свободните радикали на ниво епидермални клетки, както и на мед, цинк, витамин B12, калциев пантотенат, участващи в синтезата на кожния пигмент меланин. Продукти под формата на гел за този проблем са Vitiskin и Vitix.
За борба с витилигото се препоръчва и прием на таблекти с антиоксидантно действие.

Прикриване на петната
Чисто козметично проблемът може да се заличи с подходяща пудра или коректор за камуфлаж. Тяхното ползване цели изравняване тена на лицето и шията и намаляване видимостта на несъвършенства по кожата.

Продуктите за борба с витилиго може да видите в онлайн магазин Kozmetika.bg.


Kozmetikata.com


последно от справочника
Абонамент