Грижа за Тялото

Да поглезим тялото вечер

  • 22.02.2012
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Тялото, Да поглезим тялото вечер

Грижа за Тялото, Да поглезим тялото вечер

Когато се приберем вкъщи след уморителен ден, така ни се иска да се отпуснем и да си починем. С тази тема  ни се иска да подскажем как може да стане с няколко лесни процедури.

За започването на отпускащите вечерни ритуали това е най-подходящото начало.

Вана с лавандула, която подсилна усещанията за спокойствие, релаксира тялото и отпуска мускулите, и  лайка – отлично омекотяващо средство за кожата и антивъзпалително средства, коeто премахва неприятните усещания по кожата.

Ако искате и допълнителна полза може да помасажирате кожата със скраб.

Ръцете са първото място, където се появяват признаците на стареене на кожата, и често са пренебрегвани. Намажете ги с обилно количество крем, за да си възвърнат загубената през деня влага. Оставете ги да попият, а излишъка от крем попийте със салфетка.

Обърнете внимание на шията. Когато лежите в леглото, шията трябва да е в правилно положение, за да може естествата извивка между задната й част и гърба да не е подложена на риск от травми.

Ако, например, брадичката пада напред, прекалено близо до шията или обратното, мускулите се уплътняват и напрягат, в резултат, на което сутрин ще чувствате умора. Основното е да не пестите от висококачествена възглавница.

Kozmetikata.com