Грижа за Тялото

Екзотичен компонент - змийската отрова

  • 15.02.2012
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Тялото, Екзотичен компонент - змийската отрова

Грижа за Тялото, Екзотичен компонент - змийската отрова

Лечебните свойства на змийската отрова се изучават не от едно десетилетие. Още през миналия век отровата от кобра са използвали за отстраняване на последствията от инсулти и други проблеми със сърцето. 

В хомеопатията използват тази от гърмяща змия за лечение на мигрена, хипотиреоза, проблеми със сливиците. Освен това се използва широко при проблем с храносмилането и при менопауза.

А колко е ефективна змийската отрова, когато говорим за кожата
В момента пазара на козметични средства изобилства от новости, които са широко рекламирани. Малко известно е обаче, че тази отрова, на която толкова много се залага като козметичен ингредиент се произвежда само от един вид змия – храмова усойница (Tropidolaemus wagleri). Само тя и никой друг от представител на вида прадставлява огромен интерес за производителите на козметика.

Трябва да уточним, че отрова в чист вид не се добавя в разкрасяващите средста. Като за начало тя преминава специална обработка, в резултат от която се добавя активен игредиент на основата на трипептида (молекула, състояща се от три аминокиселини).

Създателите са дали на този протеин името Ваглерин -1 и основната му функция се състои в блокирането на предаване на нервните импулси на мускулите, което гарантира тяхното отпускане.

А резултатът е гладката и красива кожа. Именно затова много козметолози виждат голямото сходство между достигнатите ефекти при използване на средствата, съдържащи змийска отрова и ботоксът.

Уникалните разкрасяващи средства буквално изглаждат кожата не само на лицето, но и по цялото тялото.
Според мнението на специалистите такава козметика е толкова ефективна, колкото и хирургическите методи за подмладяване.


Kozmetikata.com