Грижа за Тялото

За да се радваме на красиви гърди

  • 08.02.2012
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Тялото, За да се радваме на красиви гърди

Грижа за Тялото, За да се радваме на красиви гърди

Грижа за Тялото, За да се радваме на красиви гърди

Грижата за гърдите е не по-малко важна от тази за лицето и ръцете, например. Затова и като част от поддържането на тялото във форма избрахме тази тема, като отговорим на няколко интересни въпроса, свързани с красотата на бюста.

Различават ли се методите за грижа в областта на деколтето от процедурите за бюста?
В някаква степен, разбира се, се различават. Деколте зоната е една от най-проблемните и започва да старее рано. Не случайно казват, че истинската възраст на една жена може да се определи по това как изглежда тази зона. Достатъчно често, деколте зоната страда от прекомерен загар, който допълнително състарява кожата. 

Освен всичко, по-често се грижим за кожата на лицето, но забравяме за деколте зоната и гърдите.
Ефективна в поддъражането на гърдите и деколе зоната е мезотерапията. Коктейл от специално подбрани хомеопатични, витаминни или други препарати може да подобри значително външния вид на тези зони. Препарати с хиалуронова киселина също действат осезаемо върху разкрасяването на деколте зоната.

В тази зона може да се използва и неинжекционни методи на мезотерапия, когато подхранващите серуми се вкарват в кожата с помощта на кислород.

Освен това за тази област са подходящи всички видове пилинг, използван и за кожата на лицето.

Какви кремове е най-подходящо да използваме вкъщи?
Почти всички реално действащи кремове съдържат природни стягащи компоненти от растения или други вещества, като колаген, морски еластин, витамини А и Е, протеини. Важно е да се ползват редовно, тъй като кожата в тази област старее бързо. 

Много ефективни са кремовете, съдържащи екстракти от хмел, женшен, хвощ, сминдух, масло от шеа, жълт кантарион, алое вера.

Подмладяващ ефект притежават и средства, включващи масла от бор, лимон, жожоба, мускатна роза.

Имали някакви правила, които жените трябва да спазват, за да запазят задълго красотата на гърдите си?
За формата на бюста е пагубно бързото отслабване. Известно е, че първо отслабват гърдите.
За гърдите е вредно и нередовното, небалансирано хранене.

Какви са правилата за ежедневна грижа за бюста, които трябва да се спазват у дома?
Гърдите е желателно ежедневно да се измиват отначало с топла вода и душгел, а след това и с хладка. Най-подходящи са средствата, които съдържат активни хидратиращи вещества.

След водните процедури е препоръчително да намазвате гърдите с крем.

Един-два пъти месечно е полезно да правите маска в салон за красота или у дома. Ето една такава домашна рецепта: 2 с.л. извара смесете със зехтин, като добавите към него сметана и свеж плодов сок. Нанесете сместа на шията и гърдите за 20 мин., после отмийте с топла отвара от лайка.

Kozmetikata.com