Грижа за Тялото

Франджипани за красива кожа и добро настроение

  • 18.01.2012
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Тялото, Франджипани за красива кожа и добро настроение

Грижа за Тялото, Франджипани за красива кожа и добро настроение

Грижа за Тялото, Франджипани за красива кожа и добро настроение

Франджипани (плумерия) е едно от най-очарователните и благоуханни цветя на планетата. Един от най-великите дарове на природата, който украсява живописните тропични ширини.

Скъпоструващото етерично масло от франджипани се използва за приготвянето на различни масажни средства.

Млякото от Франджипани (плумерия) е от широко използваните козметични ингредиенти в СПА –процедурите и козметологията. Растението оказва подмладяващ и хидратиращ ефект върху кожата.

То притежава антиоксидантно, противовъзпалително и регенериращо въздействие на кожата.

Франджипани е фамилията на италианския придворен, който за първи път използва аромата му за направата на парфюми.

Млякото от франджипани (плумерия) се слави с възхитителния си аромат, който напомня смес от жасмин, цитрусови плодове, гардении и подправки. В състава му влизат нетерпеноидни сложни етери, алкадиенови и алканови киселини.

Млякото от франджипани (плумерия) оказват балансиращо, успокояващо, вдъхновяващо и еуфорично действие. Ароматът му е аромат на съблазън, той помага да се предизвика ответна реакция и пробужда чувствеността.

Франджипани (плумерия) укрепва духовната връзка между партньорите, в моментите на близост помага на появата на възвишени чувства. Ароматът е способен да възстанови хармонията и вътрешното равновесие. Използва се за лечение на апатия, стрес, депресия, страхове, безразличие и вялост.

Млякото от франджипани (плумерия) освежава кожата, притежава антиоксидантно и противовъзпалително действие. Подхожда великолепно за нощни кремове и в средства за дълбоко почистване на кожата.

Kozmetikata.com