Грижа за Тялото

Водорасли за красотата на тялото

  • 07.12.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Тялото, Водорасли за красотата на тялото

Грижа за Тялото, Водорасли за красотата на тялото

Грижа за Тялото, Водорасли за красотата на тялото

Грижа за Тялото, Водорасли за красотата на тялото

Морските водорасли се смятат още от Древността най ефективното средство в полза на младостта и красотата на кожата. Не са загубили от популярността си и днес.

С най-голяма популярност се ползват такива водорасли като фукуса, ламинария и  спирулина. В тях се съдържат голямо количество минерали, които помагат за поддържането на здрава и красива кожа.

Магнезият, например, укрепва добре мускулите, а калцият отговаря за укрепване на тъканите и костите. Що се касае до калия, той извежда от организма излишните течности и шлаки.

Всяко водорасло изпълнява своята задача. Спирулината помага да се възстановят жизнените сили и подхранването на кожата, фукусът опъва кожата и извежда излишните течности, а ламинарията разгражда мазнините, затова много често се използва за антицелулитни процедури.

Водорасли против целулит
И трите вида, които вече споменахме съдържат огромно количество йод, който помага на работата на щитовидната жлеза. Водораслите помагат да се подобри кръвообращението и обменните процеси в организма в кожата, премахват излишните обеми и целулита, опъват кожата и подпомагат оптимално производството на колаген.

Водорасли за младост на кожата
За подмладяващи процедури се използват специално пресирани пластини с водорасли, които козметикът намокря с минерална вода преди нанасянето на кожата. В домашни условия също може да правите такава процедури, а вместо козметични пластини може да използвате лентички водорасли за приготвянето на суши.

Особено полезни са такива маски за отстраняване на неравностите по кожата, свиване на порите и отстраняване на повърхностните бръчки. Процедурите с морски водорасли помагат също така за изхвърляне на токсините и почистват порите на кожата.

Kozmetikata.com