Грижа за Тялото

Технологията IPL

и борбата с нежеланото окосмяване
Грижа за Тялото, Технологията IPL

Грижа за Тялото, Технологията IPL

Грижа за Тялото, Технологията IPL

Грижа за Тялото, Технологията IPL

Грижа за Тялото, Технологията IPL

Грижа за Тялото, Технологията IPL

Първите IPL системи са насочени към третирането на васкуларни и пигментни изменения. Впоследствие технологията IPL се използува за окончателно премахване на нежеланото окосмяване.
Заради преимуществата на технологията IPL, лекарите по целия свят приемат бързо система в работата си.

IPL технологията е патентована съвременна технология за окончателно премахване на нежеланото окосмяване, основаваща се на клинични изследвания върху пациенти в много клиники и подробни статистически данни.
 
Интензивна Пулсова Светлинна терапията е неинвазивна и неаблативна терапия, която използва високо интензивни пулсови честоти от видимия спектър на светлината с цел да подобри състоянието на кожата, за лечение на различни съдови лезии, в това число телеангиектазии, разкъсани повърхностни вени, за лечение на средно тежко акне, възрастови пигментации, бръчки, линии, белези, розацея, изглаждане и възстановяване кожата на лицето, дълготрайно премахване на нежелано окосмяване. Всички тези терапии се осъществяват посредством серия от IPL процедури - между 4 и 8.
За разлика от лазерите /диоден, александритен и рубинов/, които имат фиксирана дължина на вълната, технологията IPL използува серия от светлинни филтри, осигуряващи широк спектър от дължини, което позволява:

- Прецизно да се зададат всички параметри на лъчението с оглед максимално индивидуализиране на терапията.

- Да се подбере подходяща дължина на вълната в зависимост от цвета на кожата, цвета на косъма и дълбочината му.

- Да се третират ефективно пациенти с много тъмна и много светла кожа, дори и такива, които имат светли и бели косми, тъй като се въздействува не само върху пигмента в космения матрикс, но и върху кръвоносните съдове в космената папила.

- Да се премахнат космите по всички части на тялото – лице, мишници, гръб, крака, бикини, независимо от дълбочината на косъма.

- Да се работи многократно по-бързо отколкото с лазер, като се пести време на пациента.

- Да се гарантира по-надеждна, по-бърза , по-ефективна и по-безболезнена процедура за окончателно премахване на нежеланото окосмяване.

Необходимо е да се направят 4 - 8 процедури, като първоначално ефекта се изразява в отслабване и оредяване на космите, докато постепенно и прогресивно се увредят всички луковици от третирания участък.

Важна подробност е да се знае, че на третирането се повлияват само онези луковици, които са в активна фаза на растеж, но не и тези които са току що изтръгнати или спящи. Цикълът на растеж на нормалното окосмяване преминава през три стадия: anagen е стадия на растеж на косъма, telogen или стадий на покой и catagen - междинната фаза.

Единствено по време фазата на растеж - anagen, косъма се поддава на успешно повлияване, докато по време на telogen и catagen фазите, той е резистентен. В произволен момент от времето, различен процент от космените луковици се намират във всяка една от тези фази и именно затова се налагат няколко повторения.

Параметрите на третирането се адаптират в съответствие с типа кожа на пациента, вида на косъма, гъстотата и спецификата на анатомичната област.

Тази процедура не се препоръчва при бременност и при слънчев тен или след солариум.

По материали от:

http://www.worldnn.com/serv/Document?Action=show&DocID=285279995


Абонамент

От форума