Грижа за Тялото

Правила за красив бюст

  • 03.08.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Тялото, Правила за красив бюст

Грижа за Тялото, Правила за красив бюст

Грижа за Тялото, Правила за красив бюст

Грижа за Тялото, Правила за красив бюст

Женският бюст е един от поводите за мъжко възхищение и винаги привлича погледи, изпълнени с желание. Сега ще ви предложим няколко правила, за да го поддържате в идеална форма.

Непременно условие за тонуса на гърдите е правилно подбрания сутиен. Прекалено широкия или прекалено тесния са еднакво вредни. В широкия гръдта увисва, в тесния се нарушава кръвообращението.

За спортните занимания винаги се използва специален сутиен, без него от постоянния шок и колебания кожата се разтяга много по-активно – и млечните жлези увисват.

През лятото не бива да правите тен топлес. Под въздействието на слънчевите лъчи кожата на гърдите се състарява много по-бързо. Върху ареолите могат даже да се появят бръчици, а в областта на деколтето – пигментни петна. Не бива да забравяте, че кожата на гърдите е два пъти по-тънка от тази на лицето – така че не добавяйте излишно натоварване.

Следете за осанката – ако само изправите раменете и гърба – гърдите стават по-повдигнати, защото част от натоварването се премества на мускулите на гръдния кош.

Следете за теглото си. При рязко отслабване гърдите увисват, като губят вътрешния си мастен слой. Прекалено бързото качване на тегло може да доведе до стрии по кожата.

Не изсушавайте кожата – избягвайте прекалено горещата вода и сапун. Подберете специален щадящ душгел. Използвайте овлажняващи кремове с витамини.

Ефективен е и масажа с помощта с контрастен душ. Всъщност, може да го замените и с обичаен масаж с внимателни движения от долния крайна гърдите към брадичката.

Kozmetikata.com