Грижа за Тялото

Стрии - как бързо да се избавим от тях

  • 27.07.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Тялото, Стрии - как бързо да се избавим от тях

Грижа за Тялото, Стрии - как бързо да се избавим от тях

Грижа за Тялото, Стрии - как бързо да се избавим от тях

Грижа за Тялото, Стрии - как бързо да се избавим от тях

Грижа за Тялото, Стрии - как бързо да се избавим от тях

Грижа за Тялото, Стрии - как бързо да се избавим от тях

Какво би могло да ви притесни за предстояща лятна среща с приятели на открито или от предложението на приятелка да отидете на море?

Вероятно някое несъвършенство по тялото. И ако формите могат да се променят във фитнес залата, то със стриите понякога е почти невъзможно да се направи нещо. Подбрахме няколко ефективни съвета, които може да не успеят да направят чудеса, като накарат стриите напълно да изчезнат, но поне ще са по-малко забележими.

Лечение на кожата
Първите стъпки към облекчение и лечение на стрии е заздравяването на кожата. За това това помага алоето. Можете да подготвите следната смес – половин чашка алое и половин чашка зехтин, 1 с.л. масло с витамин А и 2 с.л. масло с витамин Е.  Този разтвор прави обстоен масаж на проблемните участъци. Такава процедура лекува кожата и я прави по-мека и еластична.

Ексфолиране на кожата

Пилингът
отделя мъртвите клетки, прави стриите по-малко забележими, а също така активизира обменните процеси в кожата, които се явяват ефективна помощ в  лечението на кожата от стрии.

Единият вариант е да направим много лек скраб от 2 с.л. мляко, четвърт чаша захар (най-добре гранулиран сорт) и 2 с.л. зехтин. Захарните гранули отстраняват мъртвата кожа, зехтина и млякото са отлични натурални овлажнители на кожата. Два пъти в седмицата е достатъчно да се правят ексфолиращи процедури, за да се получат бързи резултати.

Вторият варинат е кафеен скраб, който е популярен и ефективен. Необходимо е смляно кафе, но не прекалено дребно смляно, с достатъчно груба структура. Смесете го с малко мода и масажирайте проблемните участъци със стрии. Необходимо е движенията да са плавни, кръгови и да продължат не по-малко от минута. Свалете остатъците от скраба с топла влажна кърпа и оставете още известно време така, без да изплаквате.

Третият, също ефективен метод е да използвате пилинги за тяло, които напоследък стават все по-качествени и лесни за употреба.

Обезцветяване на стриите

За единия начин са необходими само два натурални ингредиента, но затова пък изключително ефективни.
Вземете чаена лъжичка зехтин и добавете масло с витамин Е. Смесете с четвърт чаена лъжичка прясно изцеден лимонов сок. С тази смес е необходимо да се натъркат проблемните участъци два пъти на ден, докато не забележите, че стриите променят цвета си и не станат по-светли.

Още един лесен състав, за който е необходимо да вземете масло от какао. Чаена лъжичка масло се смесва с 2 с.л. масло от ему, за да се получи гъста паста.

Масажирайте с получената смес проблемните места в продължение на няколко минути. За по-видим ефект най-добре да оставите този състав на кожата през цялата нощ или не по-малко от четири часа.

Масаж с натурални масла

Това е един от проверените начини за облекчаването на стриите. Има натурални масла, които помагат напълно да се избавите от тях и правят кожата мек и гладка.

Освен това, такъв масаж позволява да се предотврати по-нататъшни увреждания на кожата. За един масаж са необходими 30 гр. масло. Може да изберете едно от тези три – жожоба, сладки бадеми или авокадо, към него прибавяте няколко капки лавандула и няколко капки масло от лайка. Прилагайте сместа всеки ден. Само не забравяйте за алергичните реакции към някои компоненти и още в началото проверете кожата за реакция.

Съвременните козметични компании в борбата срещу стриите
Днес все повече козметични компании обръщат специално внимание на този проблем като създват доста ефективни продукти - такива са ампулите против стрии на Lierac, Bio Oil срещу белези и стрии, за бременните се предлагат кремове срещу стрии (Mustela), натурални масла от сладък бадем или пшеничен зародиш и други.

Още ПРОДУКТИ ПРОТИВ СТРИИ може да намерите в онлайн магазин Kozmetika.bg.

Kozmetikata.com


#8 Масло от ему
11/04/2013 11:20
от Петя Намирате този коментар за неуместен?
Здравей!
От личен опит мога да препоръчам да опитате да се мажете всекидневно поне по 2 пъти с масло от ему. Аз лично съм доволна. Отрих го преди около 2 години и от тогава не съм пряла да го използвам. Нови стрии не са се появявали, а старите станаха доста незабележими. Хубавото е, че е натурален продукт, затова и го изпозлвах и по време на бременност.
Успех на всички!