Грижа за Тялото

Как да премахнем стриите

Как да се погрижим за гърдите и тялото
  • 26.01.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Тялото, Как да премахнем стриите

Грижа за Тялото, Как да премахнем стриите

Грижа за Тялото, Как да премахнем стриите

Грижа за Тялото, Как да премахнем стриите

Грижа за Тялото, Как да премахнем стриите

Грижа за Тялото, Как да премахнем стриите

За съжаление няма жена, която не се е вълнувала от проблема със стриите. Те могат да се появят още в пубертета, в периода на израстването и натрупване на мастни тъкани.

Най-често обаче те се появяват при бременност и резки промени в теглото, а също и като резултат от хормонални нарушения, хронически заболявания, които също водят до рязко напълняване.

Механизмът за получаването на стрии изглежда по следния начин – в тъканите на кожата заради прекомерно разтягане се получават разстояния между влакната на колагена и еластина. След това стават видими, тъй като се запълват със съединителна тъкан.

Различните козметични марки, често в портфолиото си предлагат и кремове против стрии - ето линк:
Кремове против стрии от онлайн магазин за качествена козметика Kozmetika.bg

Стриите не застрашават здравето, но предизвикват достатъчен дискомфорт.
Едно от най-честите места, където могат да се появят се смята
областта на гърдите. Тя е подложена на бързи изменения по време на половото съзряване,  и още повече по време на бременност и лактация.

Естествено, еластичността на кожното покритие зависи и от гените. Затова, ако при майка ви има стрии, то по време на бременността си е добре да отделите специално внимание на поддържането на еластичността на кожата.
За профилактика са полезни масажите, контрастните душове, упражненията и подхранването на кожата с мазни кремове и масла, съдържащи витамини А, Е, С на основата на лайка, конски кестен и други растения.

От свежите и не големи стрии може да опитате да се избавите, като проведете курс със водораслови обвивания. Желателно е отначало да загреете кожата, например да вземете вана. После нанесете  в областта на стриите смес от водораслите с гъстотата на каша, обвийте гърдите с фолио и покрийте с нещо затоплящо, например, с шал. След това легнете под дебела завивка за около половин до един час.

Благодарение на създаването на затоплящ ефект, активните вещества моментално попиват в кожата. Процедурата е необходимо да се повтори между 6 и 12 пъти. В резултат ще забележите,  как ще се повиши тонуса на кожата, а леките свежи стрии са изчезнали.

За борбата със стриите на гърдите в домашните условия използвайте овлажняващите и подхранващите кремове, които съдържат хвощ, соя, хмел, женшен, мента. Натуралните съставки от тези растения ще поддържат кожата в тонус, а основното е, че ще ускорят регенерацията на съединителна тъкан, като повишат еластичността на влакната.

У дома може да си приготвите скраб, който помага за заличаването на стриите.
Рецептата му е лесен: вземете по една чаша пудра захар и сол и ½ чаша зехтин.

Ако по някаква причина вкъщи имате палмово масло, то по-добре използвайте него.
Всички съставки размесете добре и нанесете на проблемните зони
с кръгови движения. Правете процедурата, колкото се може по-често по време на душ. След пилинга втрийте в кожата мазен крем, специален крем против стрии или лосион.

Може да използвате и Продукти за оформяне и стягане на тялото и гърдите с морски водорасли.

Kozmetikata.com