Грижа за Тялото

Ако изгорим на слънце

  • 04.08.2010
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Тялото, Ако изгорим на слънце

Грижа за Тялото, Ако изгорим на слънце

Грижа за Тялото, Ако изгорим на слънце

Грижа за Тялото, Ако изгорим на слънце

Грижа за Тялото, Ако изгорим на слънце

Лятото обикновено доставя голямо удоволствие на всички. Сред многото приятни моменти има вероятно и да се направят слънчеви бани, за да се сдобиете с прекрасен златист загар, или шоколадов тен на кожата.

Истината обаче е, че понякога се случват и неприятни ситуации. А да се изгори на слънце е доста лесно и не е необходимо дълго време, за да се случи.

В този случай е необходимо да помогнете
на своя организъм, възможно най-бързо да се възстанови и по-лесно да понесе последствията от продължителните слънчеви бани.

Първото нещо, което е необходимо да направите е да вземете някой от следните препарати - аспирин, аналгин или ибупрофен.

Следващият етап е да намажете тялото с нещо, което имате под ръка – заквасена сметана, кисело мляко или познатата ни ракия. Тези методи, макар и приемани с лека доза намигване са доста ефективни и предотвратяват задълбочаването на проблемите.

Ако вече ви е известно и козметично средство, което благоприятно ви е повлияло при предишно зачервяване на кожата, може напълно да му се доверите. Също са полезни и препаратите за съхранение на загара и слънцезащитните средства. Те обикновено притежават овлажняващ и успокояващ ефект. Ако имате под ръка зехтин, той също е добро решение, защото подхранва дълбоко изтощената кожа и й помага да си набави всички необходими вещества за да се възстанови по-бързо от въздействието на слънцето.

За да не обгорите следващия път е важно да помните, че риска от кожно изгаряне се увеличава в периода от 11 до15 часа.


Първият път, когато се излагате на слънце е важно да го направите за не повече от 15 минути. 

А ако вече сте изпитали неудобството на слънчевото изгаряне трябва да сте особено внимателно при следващото излагане.

След като излезете от водата е добре да се подсушите, защото капките изиграят ролята на лупи и многократно увеличават действието на слънчевите лъчи.

Kozmetikata.comЛинкове

Слънцезащита