Грижа за Тялото

Слънцезащитни продукти за тяло

  • 04.04.2019
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Тялото, Слънцезащитни продукти за тяло

Грижа за Тялото, Слънцезащитни продукти за тяло

Лятото идва, а с него започват почивките на планина или море. Обличаме банските и тялото ни се излага на вредните влияния на UVA и UVB лъчите. Трябва да защитим кожата си, защото без да го предпазим ще засилим появата на бенки, а бенките може да са опасни. Зачестяват и кожните алергии и преждевременното стареене на кожата.

Същетствуват редица слънцезащитни продукти, от лосиони, спрейове, олиа, с различни слънцезащитни фактори от SPF 15 до SPF 50. Нашият съвет е да започнете с висок фактор, а след това постепенно да го намалите.

от Diet Esthetic
Водоустойчивият слънцезащитен лосион за тяло  със защитен фактор SPF 50+ (с много висока степен на защита) съдържа и вит. Е и Меланин активатор - за дълготраен тен и здравословен вид на кожата.

от Piz Buin
In Sun Lotion е класическият продукт на Пиз Буин. Абсорбира се бързо и предлага защита за цялото тяло. Предлага защита от най-ниския до най-високия фактор. Със своя обогатен хидратиращ комплекс предлага хидратация за целия ден, като оставя кожата мека и копринено нежна. Витамин Е неутрализира свободните радикали. Изключително устойчив на вода и изпотяване.

от Bioderma
Мак­си­мална­та ефикасност срещу UVB лъ­чи­те и несравни­мо­то дейс­твие срещу вред­ни­те UVA лъ­чи на Photoderm MAX га­ранти­рат си­гурна за­щи­та срещу слън­че­во из­га­ря­не, пред­пазват от ре­ак­ции на не­по­но­си­мост към слън­це­то и се бо­рят с преж­девре­менно­то старе­ене на ко­жа­та.

Предпазва кожата от всички доказано вредни слънчеви лъчи - UVA, UVB, видима и инфрачервена светлина. Текстурата му е устойчива на вода, изпотяване и триене.

Иновативна технология, активираща се от слънчевите лъчи, защитава кожата чрез мощен антиоксидант, борещ се с признаците на стареене. Слънцезащитен фактор SPF 30+, осигурява всеобхватна UV+ IR защита, докато кожата е изложена на слънце. Колагенов бустер в комбинация с Хиалуронова киселина и NCTF® хроносфери, укрепват кожата и повишават нейната еластичност и стегнатост. Резултатът е видимо по-млада, стегната и тонизирана кожа. Кокосово масло, богато на Витамин А и Е, хидратира кожата в дълбочина, оставяйки я кадифено мека и подхранена. Доказано кокосовото масло блокира до 20% от UV лъчите. Лесно за разнасяне сухо олио под формата на спрей. Не оставя лепкав завършек. Водоустойчива формула.

от Eucerin

Висока ефективна защита за кожата под формата на лек, бързо попиващ спрей! Подходящ за чувствителна кожа и кожа, склонна към акне. Advanced Spectral Technology комбинира широколентови и фотостабилни UVA/UVB филтри1 за висока UV защита с Ликохалкон A за неутрализиране на свободните радикали, активирани от UV лъчи и HEVIS светлина.Автор: Светлана Илкова