Грижа за Тялото

Безболезнена епилация

  • 02.08.2018
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Тялото, Безболезнена епилация

Правилата за обезкосмяване са променени! Ето някои от най-безболезнените методи за обезкосмяване, които са напълно възможни в домашни условия.

Иновации на пазара
Кърпички за пре-депилация "Без ОХ"
Кърпичките за пре-депилация осигуряват безопасно и лишено от стрес обезкосмяване посредством специална формула, разработена от напълно натурални билкови масла и нектари. Те спомагат за намаляване на неприятните усещания и състояния, които могат да настъпят по време на епилиране, както и на обриви и възпаления, които могат да настъпят след това.
Самите кърпички се ползват, като с тях се натрива кожата където ще се епилира. Изчаква се около 10 минути докато попият маслата в кожата и подействат. Кожата се подсушава с хартиена салфетка. Може да се поръси с детска пудра мястото, за да бъде напълно сухо преди самото епилиране. Кърпичките са за еднократна употреба.
Могат да се използват преди ползване на епилатор, кола маска или восъчни ленти.

Що се отнася до восъчните ленти, някои от тях имат спечиални разновидности, в зависимост от вида на косъма.

Восъчни ленти Макси комплект
Независимо от типа на вашата кожа, съобразени перфектно със структурата на косъма, восъчните ленти ви осигуряват мека и гладка кожа посредством своят ефект, който трае до 4 седмици дори при къси до 1,5 мм гъсти и дебели косми. Лентите биват 3 различни типа: за тънки и редки косми; за нормални косми и за гъсти и дебели косми. Оформени са и в различни размеи – за тяло, лице, бикини зона и подмишници.

Разбира се един от най-безболезнените начини за премахване на нежеланото окосмяване си остават депилатоарите. Ако преди време хората с чувствителна кожа избягваха да ги използват, то вече има разновидности и за тях.

Крем депилатоар за чувствителна кожа
Продуктът се прилага директно с издърпване на капачката и нанасяне върху кожата. Този начин на епилиране е дори по-безопасен, безболезнен и чист в сравнение със самобръсначка. Кремовете са ефективни при всички типове косми: тънки, нормални, дебели, къси, дълги, светли или тъмни. Те спомагат да запазите кожата си мека и гладка, като имате възможност да направите два различни избора – за нормална или за чувствителна кожа. Преди употреба разклатете леко тубата за по-добра хомогенизация. Нанася се върхе окосмената част и се оставя да преседи от 5-7 мин. Почиства се с шпатула.

И разбира се бръсненето.
Вероятно сте чували вековните съвети за бръснене в посока на растежа на косъма за безопасно бръснене. Реалистично, повечето хора се бръснат в обратната посока на растежа за по-гладък ефект.

Ако не можете да следвате това правило, се уверете, че се съобразявате поне с тези:
- Използвайте овлажняващ гел или крем за бръснене.
- Потърсете продукт, който предлага хидратиращи компоненти като алое и етерични масла.
- Пропуснете тези, които имат алкохол, те изсушават допълнително кожата.
- Никога не се бръснете на сухо, за да избегнете възпаленията. Ако нямате подходящ продукт, то може да използвате балсам за коса.

Вече има специални продукти разработени специално за жени в тази област като пияна за бръснене, душ гел и лосион за след това.

Batist Нежна пяна за бръснене за жени

Нежна пяна за бръснене, специално за дамска кожа. Осигурява гладко и комфортно бърснене като омекотява косъма и улеснява плъзгането на самобръсначката. Сред активните съставки са Алантоин, Д-пантенол, Витамин Е, които дълбоко овлажняват кожата и редуцират дискомфорта. Добавен е пребиотик, които запазва естествената епидермална флора. Подходящ е и за деликатната кожа на подмишниците и бикини зоната.

Batist Душ-гел за бърснене

Душ-гелът е разработен както за къпане, така и за бръснене на тялото. Почиства, овлажнява и защитава кожата. Подходящ за всеки тип кожа. Обогатен е с екстракт от кактус и алантоин, за овлажняване и успокояване на кожата.

И нещо за борбата с подкожните косъмчета...
Успокояващо олио след Епилация

Олиото успокоява и подхранва кожата след бръснене или кола маска и предотвратява появата на раздразнения и подкожни косъмчета. Съдържа екстракт от плодовете на Сао Палмето, екстракт от тиква и върбица. Специалната комбинация от масла подпомага изтъняването на космените фоликули, забавя растежа, предотвратява появата на тъмни петна около засегнатите области. Произведен от изцяло натурални масла, не съдържа животински мазнини, консерванти и парабени.

Kozmetikata.com