Грижа за Ръце и Крака

Слънцезащита за стъпалата на плажа

  • 28.07.2017
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Ръце и Крака, Слънцезащита за стъпалата на плажа

Стъпалата, свода и пръстите на краката ни са застрашени от слънчево изгаряне, така както тялото ни, тъй като и те са изложени на неблагоприятното влияние на слънцето. Често обаче пропускаме да ги предпазим.

Експертите препоръчват да се прилагат слънцезащитни средства върху стъпалата няколко пъти през деня. По този начин освен, че ще ги предпазите от изгаряне, ще ги поддържате меки и гладки.

Може да направите и още няколко стъпки, за да имате перфектни стъпала на плажа.

Пясъкът е естествен ексфолиант, но често след плаж краката ни стават по груби. Това се дължи както на ходенето боси, така и на горещият пясък. Когато отивате на море, не забравяйте пиличката си за пети, за на не се чудите после как да се отървете от удебелената кожа. След плаж, след като си вземете душ, съживете уморените си крака с бърз масаж и щедро ги намажете с подхранващ крем за крака, който да омекоти кожата.

Ако от солената вода кутикулите на пръстите ви се възпалят, най-добре е да използвате олио за кожички. Него можете да нанасяте и на плажа. Ако не сте си взели такова, то лосионът за след слънце, особено ако съдържа пентанол ще свърши работа.

Красивите стъпала предполагат и добре поддържан педикюр. Имайте в предвид, че ако докато сте на почивка решите да лакирате ноктите на краката си е добре да го правите вечер и да има поне 12 часа интервал преди да заровите пръсти в пясъка. Непременно нанасяйте топ лак, дори в два слоя, за да запазите лака за по-дълго.

Kozmetikata.com