Грижа за Ръце и Крака

Натурални съставки в козметиката за крака

  • 06.06.2016
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Ръце и Крака, Натурални съставки в козметиката за крака

Какви съставки откриваме в козметиката за крака и кои са полезните им свойства?

Все по-често в грижата за хигиената и добрия външен вид на краката си използваме продукти с натурални съставки. Повечето от тях са разработени така, че да осигурят ефективно решение на някои от най-често срещаните проблеми, а именно – умора, сърбеж и неприятна миризма, суха и склонна към болезнено нацепване кожа на краката, засилено потене.

Едни от най-често срещаните съставки са прополис, резлични етерични масла, див конски кестен, червени лозови листа, мента и др. А ето и някои подобни продукти.

Крем за крака с прополис от ABELLIE

С маслото от ший и естествени успокояващи активни съставки (прополис, градински чай и органично алое вера), този крем хидратира, облекчава и освежава изморените и увредени крака. Екслузивната формула успокоява и стяга уморените крака, оставяйки кожата копринена и мека.

Био дезодорант Miodeo за крака Bioearth
Създаден за нуждите на краката. Той има антибактериален и успокояващ ефект и неутрализира неприятните миризми. Не възпрепятства естествената транспирация и не унищожава здравата флора на кожата. Не съдържа бактерициди или фунгициди, а постига дезодориращия ефект чрез използване на селектирани анти-ензимни вещества, които имат леко стягащ ефект. Цинковите соли имат отлични свойства на абсорбация, те извличат летливите вещества от потта, които са отговорни за неприятните миризми. Този продукт съдържа етерични масла.

Крем за крака с ДИВ КЕСТЕН и ЧЕРВЕНИ ЛОЗОВИ ЛИСТА от Asam KrauterhoF

Възстановяваща грижа за уморени, натежали, отекли или изтръпнали крака и ходила. Комбинира допълващи свойствата си билкови екстракти с изразено венозащитно действие и антиоксидантен ефект. Редовната употреба на крема съдейства за намаляване на отоците и премахване на чувството за умора и тежест в крайниците. Облекчава проблемите, свързани с недостатъчната венозна циркулация и разширените вени. Съдържа екстракти от див конски кестен и червени лозови листа.

Чорапки с Ментол и 11 натурални екстракти Xtra Fresh от Iroha Nature
За охлаждане, релакс и хидратиране на уморени крака. Хидратират, успокояват, намаляват тежестта и умората в краката. Омекотяват, възвръщат еластичността на кожата, подобряват микроциркулацията. Иделани след уморително ходене, продължително стоене прав или на висок ток, при неудобни обувки. Иновативна технология: DOBLE CAPA със сауна ефект за оптимално проникване на активните вещества в кожата.

Здрави крака Възстановяващо масло от KNEIPP
Възстановяващото масло съдържа силни и ефикасни природни билки за много суха, напукана и мазолеста кожа. Екстрактът от невен, познат с облекчаващите си свойства, комбиниран с масло от ши и 10% задържащата влажност Уреа, овлажнява в дълбочина, омекотява и подпомага възстановяването на кожата. В допълнение, етеричното масло от розмарин възвръща жизнеността в уморените и парещи крака, докато пантенолът и витамин Е подобряват здравословното състояние на кожата.

Salamander Копринен спрей за крака от SALAMANDER
Висококачествен спрей за крака с естествена коприна. Активен комплекс с висококачествени копринени протеини, които осигуряват грижа против триене и изпотяване на стъпалата в обувката, като ги запазва сухи в продължение на 24 часа.

Kozmetikata.com