Грижа за Ръце и Крака

Когато кожичките около ноктите са твърде груби...

  • 17.03.2015
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Ръце и Крака, Когато кожичките около ноктите са твърде груби...

Грижа за Ръце и Крака, Когато кожичките около ноктите са твърде груби...

Грижа за Ръце и Крака, Когато кожичките около ноктите са твърде груби...

Грижа за Ръце и Крака, Когато кожичките около ноктите са твърде груби...

Този проблем го имат доста дами особено когото е студено или ръцете са изложени на вятър. Една от основните грешки е дърпането и рязането им.

Кожичките стават груби, пукат се и се лющят, когато са сухи. Начин да се отървем от проблема е редовно да се мажат със специалното олио за кожички. То съдържа етерични масла, компоненти, които омекотяват, овлажняват и ограничават растежа.

Има и специални омекотители – професионални както и за домашна употреба, които също вършат работа при кожичките около ноктите. Най-известната и ефективна техника за справянето с тях е 2 пъти седмично да се слага омекотител и с дървени клечици кожичките леко и без натиск да се избутват. После ръцете се изплакват и подсушават добре.

Важен компонент е и кремът за ръце. Препоръчва се да се слага сутрин и вечер, преди лягане.

Козметични продукти за кожички
Писалка за омекотяване на кутикули CUTICLE CARE PEN
CUTICLE CARE PEN е идеалното допълнение към продуктите на Microcell 2000. Балсама под формата на писалка осигурява оптимално поддръжка на кожичките дори и когато сте в движение, навсякъде и по всяко време. CUTICLE CARE PENb съдържа висококачествени масла като масло от ядката на праскова, масло от жожоба и ориз, които се грижат нежно за кожичките и позволяват израстването за здрав и мек кутикул. С CUTICLE CARE PEN кутикулите стават гладки и еластични.

Подхранващ крем за ръце и нокти "Маргаритка" от YARDLEY LONDON
Интензивен овлажняващ, лесно попиващ Крем за ръце и нокти, обогатен с Q10 за заздравяване на кожата. Съдържа още Какаово масло за подхранване, хидратиране и предпазване на кожата, Масло от гроздови семки, Витамин Е за забавяне стареенето на кожата на ръцете. Добавен е Хидролизиран кератин за заздравяване на ноктите.

Интензивен крем за ръце с арктическа родиола от POLAAR
Този изключително подхранващ крем ефективно възстановява сухата и увредена кожа на ръцете. Осигурява бързо облекчение и успокоява раздразнената и напукана кожа, оставяйки я трайно защитена, без да лепне. Рехидратирана, кожата бързо възвръща мекотата и еластичността си. Той концентрира над 30% активни съставки. Екстрактът от арктическа родиола защитава кожата от външни вредни влияния. Полизахаридите от водорасли спомагат за реконструиране на епидермиса. Основните мастни киселини от масло от карите хидратират и успокояват кожата.

Revitalize - Подхранващо масло за кутикули Red Carpet Manicure
Рехидратира кожата на кутикулите и около ноктите и подсилва здравето на ноктите. Подходящо за ежедневно приложение.

Kozmetikata.com