Грижа за Ръце и Крака

Заздравители за нокти

  • 14.04.2014
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Ръце и Крака, Заздравители за нокти

Грижата за ръцете включва и специално отношение към ноктите. Какви заздравители за нокти да ползваме и кои натурални продукти ще ни помогнат да имаме добре изглеждащи и нечупливи нокти?

Втриването на натурални масла в основата на ноктите е важна процедура, която хидратита, подхранва и заздравява ноктите. Най-подходящи за тази цел са сусамовото олио, зехтин, рициново, оризово и бадемово масло. Затоплете (проверете да не е горещо) избраното от вас масло в купичка и потопете ноктите си в него. Останете така няколко минути, като извадите ръцете си, масажирайте областта около ноктите. За още по-добре резултати може да добавите към маслото няколко капки витамин А, Д или Е.

Мажете ноктите си с мед! Тази процедура допълнително ще подхрани нокътя и в същото време ще подейства добре ако имате възпаления около нокътната плоча и досадни кожички. Медът има и силно антибактериално действие.

Още един натурален продукт, лесно достъпен и много полезен, който ще подобри състоянието на ноктите ви – ще ги заздрави и ще ги направи по-твърди, е лимонът. Това, което трябва да правите е да обтривате пръстите си с резенче лимон. Не го правете ако имате възпалени кожички или нацепвания по пръстите.

Заздравители за нокти
Ролята на заздравителите за нокти е за възстановят белтъчната молекула в роговия слой на нокътя. По този начин увредените нокти се заздравяват и краищата им са по-защитети от нацепване и разрушаване. Обикновено тези продукти са специално разработени за меки и чупливи нокти. Можете да изберете Заздравител за нокти - МАТ или Заздравител за нокти ГЛАНЦ. За по-чувствителни нокти е разработена и специалня формула, Nail Vital заздравител за нокти - LIGHT с 50% по – ниска концентрация на активни вещества.

Заздравителите стимулират разстежа на нокътя, активират обновяването на белтъчните молекули, подобряват плътността на роговия на нокътната плочка, изглаждат неравностите, запазват еластичността на нокътя.

Kozmetikata.com