Грижа за Ръце и Крака

Заздравители за нокти

Грижа за Ръце и Крака, Заздравители за нокти

Грижата за ръцете включва и специално отношение към ноктите. Какви заздравители за нокти да ползваме и кои натурални продукти ще ни помогнат да имаме добре изглеждащи и нечупливи нокти?

Втриването на натурални масла в основата на ноктите е важна процедура, която хидратита, подхранва и заздравява ноктите. Най-подходящи за тази цел са сусамовото олио, зехтин, рициново, оризово и бадемово масло. Затоплете (проверете да не е горещо) избраното от вас масло в купичка и потопете ноктите си в него. Останете така няколко минути, като извадите ръцете си, масажирайте областта около ноктите. За още по-добре резултати може да добавите към маслото няколко капки витамин А, Д или Е.

Мажете ноктите си с мед! Тази процедура допълнително ще подхрани нокътя и в същото време ще подейства добре ако имате възпаления около нокътната плоча и досадни кожички. Медът има и силно антибактериално действие.

Още един натурален продукт, лесно достъпен и много полезен, който ще подобри състоянието на ноктите ви – ще ги заздрави и ще ги направи по-твърди, е лимонът. Това, което трябва да правите е да обтривате пръстите си с резенче лимон. Не го правете ако имате възпалени кожички или нацепвания по пръстите.

Заздравители за нокти
Ролята на заздравителите за нокти е за възстановят белтъчната молекула в роговия слой на нокътя. По този начин увредените нокти се заздравяват и краищата им са по-защитети от нацепване и разрушаване. Обикновено тези продукти са специално разработени за меки и чупливи нокти. Можете да изберете Заздравител за нокти - МАТ или Заздравител за нокти ГЛАНЦ. За по-чувствителни нокти е разработена и специалня формула, Nail Vital заздравител за нокти - LIGHT с 50% по – ниска концентрация на активни вещества.

Заздравителите стимулират разстежа на нокътя, активират обновяването на белтъчните молекули, подобряват плътността на роговия на нокътната плочка, изглаждат неравностите, запазват еластичността на нокътя.

Kozmetikata.com


последно от справочника
Абонамент