Грижа за Ръце и Крака

Пилата за нокти или кой е правилният избор?

  • 12.04.2008
  • Автор: Десислава Давидова
Грижа за Ръце и Крака, Пилата за нокти или кой е правилният избор?

Грижа за Ръце и Крака, Пилата за нокти или кой е правилният избор?

Пилата за нокти – уредът без, който не можем. Място за него има във всяка една дамска чанта, във всеки несесер, спасява ни когато сме си счупили нокът от досадното дращене, а и оформя красиво маникюра. Има няколко разновидности, с които трябва да сме наясно, защото здравето и красотата на ноктите ни зависят от това:

Стандартната пила за нокти – с нейна помощ заглаждаме и оформяме нокътя. Тя е с различна грапавост от двете страни. Идеята е с по-грапавата част да намалим дължината на нокътя, а с другата страна да го загладим и оформим.

Керамичната пила
– това е може би една от най добрите, защото изпилен нокътя с този вид пила няма опасност от нацепване и се препоръчва на хора, които имат този проблем.

Пила за полиране
– тя е изключително гладка и служи за полиране на нокътя. Ако той се нацепва по цялата си дължина, то това е пилата, която ще реши временно проблема ви.

Не забравяйте, че първият и основен принцип е грижата, която вие ежедневно трябва да полагате за ноктите си:

- Като например част от това е да миете чиниите с ръкавици, защото препаратите вредят както на нокътната плочка, така и на самата кожа на ръцете.

- Друго златно правило, което ви съветвам да спазвате е никога да не оформяте ноктите си с нокторезачка, това би довело до тяхното нацепване.

- Винаги използвайте лакова основа, преди да нанесете желания цвят лак в противен случай рискувате ноктите ви да пожълтеят.  Красотата изсква поддръжка, постоянство и една пила...

От Десислава Давидова