Грижа за Ръце и Крака

Рибно СПА за ръце и крака

  • 30.03.2012
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Ръце и Крака, Рибно СПА за ръце и крака

Грижа за Ръце и Крака, Рибно СПА за ръце и крака

Грижа за Ръце и Крака, Рибно СПА за ръце и крака

Грижа за Ръце и Крака, Рибно СПА за ръце и крака

Грижа за Ръце и Крака, Рибно СПА за ръце и крака

Garra rufa са риби от семейство шаранови, чиято родина са реките Йордан, Тигър и Ефрат. Те са участници в специална СПА процедура, която прави кожата вълшебно мека. Наричат ги още рибки-доктори, тъй като се използват за профилактика и лечение на кожни заболявания, като псориазис, акне, екземи и др.

Срещаме се с Любомир Пенев, собственик на Студио LMF, който пръв вкарва тази услуга в България. Неговата страст е морската акваристика, а той самия разработва дизайн на аквариуми. При едно от пътуванията си в чужбина, вижда тази процедура, харесва му и решава да я направи достъпна и за нашенци.
"Ние сме първи в България с предлагането на тази нова услуга, а именно GARRA RUFA SPA THERAPY. Но вече подобни услуги се предлагат и на други места, най-вече по морето", разказва с гордост той. "Смело обаче можем да предявим претенции за качеството на услугата, която предлагаме, а така и в оригиналността на рибите, които използваме. Притежаваме сертификати, доказващи автентичността на породата. Тези рибки се нуждаят от специални грижи и ние им ги даваме."
У нас цената на GARRA RUFA SPA THERAPY е с пъти по-ниска от тази в специалните СПА центрове по света, макар по нищо да не им отстъпва.

Как протича процедурата
Ръцете или краката се потапят в специални аквариуми с рибки, с температура на водата 32 градуса (рибките са топлолюбиви и издържат до 40 градуса). Рибките Garra rufa се хранят с горния мъртъв или болен слой на епидермиса и никога с живи клетки. По време на процедурата отделят специален ензим Dithranol, чрез който засегнатите участъци се регенерират изключително бързо. В процедурата участват между 100-150 риби в зависимост от големината им. Ако терапията се прави с цел разрешаване на медицински проблем е добре да се направят няколко процедури в продължение на 2-3 месеца. Към услугата се предлага маникюр и педикюр.

Усещането
Усещането при терапията е като от множество малки целувки, които покриват ръцете и краката ви. В световен план тези рибки се използват не само за работа върху крайниците, но и за масаж на цялото тяло. Стимулират се различни точки, подобрява се кръвообращението, кожата става по-мека и гладка. В Студио LMF на този етап се работи само върху грижата за ръце и крака.

Малко история
Лечебната сила на рибките е открита в турския град Кангал от овчар през 1917 г. Тогава той случайно стъпил в блато, и за секунди стотици рибки наобиколили раната на стъпалото му. Не след дълго раната заздравяла, а мълвата за помагащите малки рибки обиколила първо Турция, а след това и целия свят. Същинската родина на рибното спа е Япония, където в град Хаконе през 2006 г. е открит първият център, в който се прилагат процедурите с рибки.

Kozmetikata.com

MF SPA Студио
Софияq кв. Слатина, ул. 593, №2
Тел. 0885 042 073