Грижа за Ръце и Крака

Водопаден дизайн на ноктите

  • 20.02.2012
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Ръце и Крака, Водопаден дизайн на ноктите

Грижа за Ръце и Крака, Водопаден дизайн на ноктите

Водопадният дизайн на ноктите или т.н. техника водопад, ако говорим на професионален език е част от нова технология, която съвместява акрил и гел при моделиране и дизайн на ноктите.

Благодарение на новата технология се появява уникална възможност за съчетаване на няколко вида дизайн при моделирането на изкуствени нокти, като се създава ефект на обемни изображения, както биха изглеждали под водни струи. Ефектът е изумителен.

Времето за изпъление на водопаден дизайн е два пъти по-малко, отколкото изпълвението на дизайн с подобна сложност по традиционен начин.

Трябва обаче да имате предвид, че при изпълнението на водопадния дизайн от специалист е необходим висок опит в работата, както с акрил, така и с гелове, а също и високо ниво на владеене на двата материала. Затова бъдете уверени в уменията на маникюриста ви. 

Както и при всяко моделиране на ноктите, работата на специалисти започва с почистването на ръцете на клиента, после се прави сух маникюр без да се травмират кутикулите, прави се сваляне на естествения блясък от нокътната пластина и обезмазняването им. 

Една след всички тези процедури се преминава към моделирането на свободния край на ноктите. При изпълнението на дизайна се използват цветни акрилни пудри с различна плътност. Може да изберете всякакви цветове и техните съчетания по ваше желание.

На разположение на специалиста има няколко колекции висококачествени цветни пудри – прозрачни, полупрозрачни, матови, пастелни, а също и цветни акрили с различни блясъци. 
Затова, както сюжета, така и цветовата гама на дизайна на ноктите ви могат да бъдат ограничени единствено от фантазията ви.

Водопадната техника може да претвори всеки дизайн – флорален, абстрактен или с животински елементи.
За подчертаването на отделните елементи в композицията и придаването на завършен вид на детайлите се използват бои за нокти. За тържественост и неповторимост на дизайна се поставят и кристали Swarovski с различна форма и цвят, а също и малки цветни брокати.

За да се постигне желания водопаден ефект ноктите се моделират с прорачен конструиращ гел.

Kozmetikata.com