Грижа за Ръце и Крака

Зимен педикюр

  • 16.01.2012
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Ръце и Крака, Зимен педикюр

Грижа за Ръце и Крака, Зимен педикюр

Грижа за Ръце и Крака, Зимен педикюр

Макар и да ни се струва, че пролетта е близо, все още има три месеца, в които краката ни да са плътно затворени в тежките зимни ботуши. С времето кожата на стъпалата загрубява, а на петите може дори да се появят пукнатини.

Освен това, новите изящни ботушки често предизвикват и появата на пришки. И дори момичетата са добре запознати с всички проблеми, свързани със здравето на краката - и чувството за тежест, и чувството за умора. Като причини затова могат да се явят носенето на високи токчета, липсата на време, необходимост ежедневно да се преодоляват огромни разстояния.

По-често отделяме голямо внимание на лицето и косата, а за добрата форма на краката се досещаме последно. Затова днес ще припомним как да се погрижим подобаващо за тях у дома или в салон.

Домашната грижа
Изсипете морска сол във ваничка с топла вода. Задръжте краката в нея между 7-10 минути. Не подсушавайте след това кожата, нанесете скраб, препоръчително е да е предназначено точно за крака и го втривайте в продължение на поне 2-3 минути. После го отмийте с топла вода.


Отделете време за обработването на кутикулите и оформянето на ноктите. 

Масажът е незаменима процедура след носенето на тесни обувки. Областта на стъпалата и петите е необходимо да се разтрие с възглавничките на пръстите на ръцете. Масажните движения е необходимо да са праволинейни или кръгообразни.

Използвайте средства, които повишават тонуса и имат охлаждащ ефект – в такива се съдържат мента, ментол, алое.
В студеното време не се препоръчват ярките лакове. Препоръчително е да ги смените със заздравител.


Салонният педикюр
Посещението на салон предполага достатъчно време и възможност. И ако тези условия са налични, професионалистите могат да ви предложат европейски, комбиниран или апаратен педикюр. При проблем може да се приложат класически или медицински.

При отоци
Отоците възникват заради неспособността на лимфата да се отича от долните крайници и се застоява в техните тъкани. Причините със затруднения лимфоциркулация могат да са няколко. Преди всичко, това са тесните и неудобните обувки, постоянното ходене на високи токчета.


Освен това понякога, отичането може да се появи в резултат от ниска двигателна активност, което е особено характерно за служителите в офис.

Затова обувките трябва да са достатъчно широки, продължителната работа на компютър трябва да се прекъсва периодично за кратка гимнастика, жените е необходимо да обърнат внимание на походката. Положително влияние оказва периодичното ходене на босо в продължение на пет минути.

Kozmetikata.com