Грижа за Ръце и Крака

Ако ноктите растат бавно

  • 09.01.2012
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Ръце и Крака, Ако ноктите растат бавно

Грижа за Ръце и Крака, Ако ноктите растат бавно

Грижа за Ръце и Крака, Ако ноктите растат бавно

Ако ноктите ви растат бавни и това ви създава неудобството да оформите красив маникюр, ние подготвихме няколко съвета, които ефективно да ви помогнат.

Растежът на ноктите зависи от храната, богата на желязо, белтъчини, калций, йод и витамини В, затова е  добре да включите в ежедневното си меню моркови, млечни и морски продукти, сол, магданоз, яйца, а също и желатин. Особено ефективно тук е желязото. Ежедневният прием ще позволи да видите резултатът след седмица.

Солените бани на ръцете са също много ефективни. Направете си такава от 1 чаша вода и 1 с.л. йодирана или обикновена сол, което ще помогне за по-бързия растеж на ноктите.

Ако ви се струва, че те растат прекалено бавно, използвайте специализирани средства, които да активизират израстването им. Много козметични компании уверяват, че средствата им могат да се ползвате не по-често от два пъти седмично и да помогнат за видим резултат.

В основата им, по принцип са заложени протеинови комплекси. След препаратите, които са интензивно търсени на пазара, може да се отбележат такива на основата на киви и D-пантенол.

Kozmetikata.com