Грижа за Ръце и Крака

Маслините - благодат за кожата

  • 05.12.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Ръце и Крака, Маслините - благодат за кожата

Грижа за Ръце и Крака, Маслините - благодат за кожата

Грижа за Ръце и Крака, Маслините - благодат за кожата

Грижа за Ръце и Крака, Маслините - благодат за кожата

Всички обичаме маслините както и зехтинът,  защото са полезни. Но всъщност рядко се замисляме с какво те действат също толкова благотворно на кожата, както и на целия ни организъм. Решихме да си припомним защо са такъв благодат.

Полезни свойства
Маслините са необичайно богати на минерали и витамини. В състава им влизат: катехин, пектин, полезни ненаситени мастни киселини, белтъчини, каротин, фибри, антиоксиданти, гликозиди.
Маслините съдържат витамини A, B, C, E и K, калций, натрий, магнезий, калий, фосфор, желязо, цинк, мед и селен. Може да се каже, че те са като склад на хранителни вещества, които са необходими за човека.

Зехтинът (маслиненото масло) съдържа голямо количество Омега-6 и олеинова киселини, които помагат да се понижи риска от артеросклероза и нивото на холестерол в кръвта. Пектинът, които влизат в състава на маслините подпомагат извеждането на токсините от организма, даже солите на тежките метали.

Маслините съдържат и антиоксидантни свойства. Това, както и великолепни регенериращ и подмладяващ ефект, които се обуславят със способността на антиоксидантите да контролират активността на свободните радикали и забавят процесите на окисляване в клетките.

Като резултат, значително се забавя състаряването на кожата и се подобрява функцията на всички органи и системи. Освен това, антиоксидантното действие предполага противораков ефект и противоотичащо действие.

Маслините съдържат голямо количество витамини от група В, които подобряват състоянието на косата и кожата, подобряват обменните процеси, подобряват работата на главния мозък, сърдечно-съдовата и нервната система, повишава тонуса на оргазма, нормализират работата на черния дроб.

Kozmetikata.com