Грижа за Ръце и Крака

Лак според цвета на кожата

  • 28.11.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Ръце и Крака, Лак според цвета на кожата

Грижа за Ръце и Крака, Лак според цвета на кожата

Грижа за Ръце и Крака, Лак според цвета на кожата

Грижа за Ръце и Крака, Лак според цвета на кожата

Грижа за Ръце и Крака, Лак според цвета на кожата

Грижа за Ръце и Крака, Лак според цвета на кожата

Цветовете в цветния кръг обикновено са разделени на отделни категории. Най-добре познатото от тях е разделянето на студени и топли тонове.

Цветовете от зелено до виолетово, особено синьото и почти всички оттенъци на сивото са студени нюанси, вероятно защото напомнят спокойните природни пейзажи. 

Студените цветове имат отпускащо въздействие върху съзнанието на човека – те забавят метаболизма и обикновено се използват за декорация на помещения, в които хората прекарват по-голяма част от времето, свързано със стрес.

Топлите оттенъци са всички тонове от червено да жълто в цветния кръг. Те са ярки, агресивни, предизвикващи у нас асоциации с огъня и слънцето. Те предизвикват прилив на енергия, привличат погледи, възбуждат емоции, засилват мотивацията.

Много козметични компании стигат още по-далеко в тази квалификация и предлагат анализ на цветовете. А това е цяла наука. Накратко можем да кажем, че той помага да подберем тоновете, които са най-подходящи за нашата външност.

Затова хората може да се разделят на четири основни типа външности -  пролет, лято, есен и зима.
При подбора на цветове на лака е препоръчително да изхождате от тена на кожата – студен или топъл оттенък.


Ако не сте сигурни в това какъв оттенък има вашата кожа, задайте си два съвсем елементарни въпроса, които обикновено помагат за определянето му.

Първо, какъв тон предпочитате на ноктите или в аксесоарите и дрехите, които носите близо до лицето (шалове, наметала и т.н.): ярко розови (студен нюанс) или прасковени (топъл нюанс).

И второ, необходимо е да изберете какъв оттенък на червен лак предпочитате, ако сте облечени в червена дреха – червено-оранжев или червено-виолетов. Хората със студен оттенък на кожата обикновено избират студените цветове (червено-виолетово), а жените с топли тонове на кожата са склонни да избират топлите цветове (червено-оранжево). В повечето случаи това работи.

Повечето от нас се чувстват по-комфортно, когато ноктите ни са покрити с лак, близък по цвят до тена на кожата. Тъмно виолетово, синьо, зелено и жълто – забележителни дизайнерски цветове, но изглеждат неестествено на фона на кожата.

Когато искате да използвате тези цветове,  наложете ги на свободния край на ноктите или чрез рисунка като прекарате по цялото тяло, без обаче те да са в пряк контакт с кутикулите.

При правенето на дизайн на ноктите използвайте цветове, които не изглеждат близки до тези на болнав човек, цветове на синини, или такива земно-блатни нюанси, особено в областта на кутикулите.

Огромно значение има количеството на пигмента в кожата. Колкото по-светла е кожата, толкова по-светли нюанси трябва да се използват. Смуглата кожа дава повече възможности за използването на тъмните и наситени цветове.

Kozmetikata.com