Грижа за Ръце и Крака

Ръце от кадифе

  • 20.09.2007
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Ръце и Крака, Ръце от кадифе

Грижа за Ръце и Крака, Ръце от кадифе

Грижа за Ръце и Крака, Ръце от кадифе

Ръцете са една от най-видимите части от човешкото тяло. Те най-често се излагат на чуждите погледи, но и на различни вредни влияния. Също и напредването на годините се отразява първо на ръцете, а често сме склонни да пропускаме този факт и да ги пренебрегнем, притеснявайки се предимно за лицето си.

Ръцете не притежават мастни жлези и кожата им се нуждае от специално внимание и усърдни грижи. Не е достатъчно да имаме хубав маникюр, за да бъдат красиви ръцете ни. Необходимо е да изглеждат здрави и да впечатляват най-вече с добре поддържания си вид и сияйна кожа.

Върху кожата на ръцете неизменно оказват влияние редица фактори - водата, слънцето, вятъра, химическите препарати и продукти.
За това е необходимо внимателно да подбирате козметиката си за ръце и ежедневно да им отделяте необходимото време и грижи, за да ги излагате на чужди погледи с гордост.

     - Хидратирайте кожата на ръцете си колкото можете по-често, добре би било - по няколко пъти на ден. Сухата кожа изглежда по-сбръчкана и се наранява по-лесно. Освен хидратиращите продукти, които се предлагат на пазара, можете да се погрижите за увлажняването на кожата с 5-минутна хладка млечна вана.

     - Защитавайте ръцете си! По време на домакинската работа , като миенето на чиниите и използването на препарати, свикнете да слагате ръкавици.

     - Избирайте кремове за ръце задължително със слънцезащитен фактор, не подценявайте вредното му въздействие върху кожата им.

     - След като миете или мокрите ръцете си, не забравяйте да ги изсушавате старателно. Всяка останала по кожата капка вода се изпарява и изсушава допълнително кожата.

     - Хубаво е веднъж седмично да поглезите ръцете си с маслена или билкова маска.

     - Преди да си легнете вечер, масажирайте ръцете си с крем на вазелинова основа. Ако е възможно след това сложете памучни ръкавици и със сигурност на сутринта ще бъдете доволна от ефекта.

     - Можете да си направите и домашен крем за ръце от: 1/3 чаша глицерин и 2/3 чаша глицеринова вода. Бързо попива и прави кожата гладка, също така ухае приятно и може да се използва ежедневно.

     - Не забравяйте да поддържате маникюра си. Красивите нокти ще бъдат като черешката на тортата за вашите здрави и изящни ръце.