Грижа за Ръце и Крака

Меки и поддържани лакти

  • 06.04.2010
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Ръце и Крака, Меки и поддържани лакти

Грижа за Ръце и Крака, Меки и поддържани лакти

Грижа за Ръце и Крака, Меки и поддържани лакти

Грижа за Ръце и Крака, Меки и поддържани лакти

Сухата и плътна кожа в областта на лактите е основният проблем, който дори може да развали настроението ви продължително. Няколко лесни и бързи метода с това решихме да споделим с вас.

Да започнем с това, че тази част от ръцете трябва да се почиства щателно, да се подхранва и овлажнява редовно. Ако кожата на лактите е суха и груба, трябва да се обработи с по-твърда гъба или скраб, докато вземате душ. Когато кожата започне да омеква, просто нанесете възможно най-мазния крем, с който разполагате. Регулярният пилинг и подхранването в областта на лактите гарантират нежна кожа, независимо от възрастта.

Козметични средства

При избора на козметика за грижа за лактите, първоначално обърнете внимание на това какви полезни вещества влизат в състава му – растителни екстракти, масла, витамини... Най-подходящо за ежедневна употреба за поддържане на лактите е крем за ръце, който съдържа витамини A, E и F, бадемово масло и с допълнения от билки. Препоръчително е тези процедури за подхранване да се извършват вечер, преди лягане, но не и когато предстои излизане.
Освен това е полезно поне един път в седмицата да се прави специална вана от затоплено растително масло. Царевично, маслиново или слънчогледово може да даде достатъчно бърз и продължителен ефект. Просто подгрейте до приятно-топла температура, налейте го в неголям съд и потопете лактите за около 15 минути.

Грижа за лактите с дарове от природата

Много ефикасно може да се окаже използването на по-екзотични дарове от природата.  Вземете плод от грейпфрут или лимон, разрежете го на половина, без да махате кората и натрийте лактите със сърцевината, а след това и с масло или крем. Лимонената киселина действа като естествен пилинг, а кожата става мека и нежна . Противопоказания при тази процедура може да има ако областта на лактите е напукана или разранена. В подобни случаи е по-подходяща процедурата с растителни масла.
Има и още един ефикасен метод. В пропорции едно към едно се смесват глицерин и оцет и със сместа се намазват лактите. Не бива да се притеснявате, че тази комбинация е по-силна от необходимото за кожата, на такива места е напълно подходяща.
Може да си направите и вана с нишесте, тя определено ще омекоти загрубялата кожа. Ето една лесна рецепта – една чаена лъжичка нишесте на една чаша вода. Просто разтваряме нишестето във водата, изсипете сместа в подходящ съд и потопете лактите за поне 15 минути. За приключване на тази процедура измийте лактите с топла вода и нанесете подхранващ крем на влажната кожа. Тази вана дава добър ефект и при третиране на кожичките около ноктите.

Ароматерапия за лакти

Смесете нерафинирано масло от авокадо (50 мл.) с ароматно, например, масло от портокалово дърво (5 капки), масло от сандалово дърво (5 капки). Полученото масло нанасяйте на лактите три пъти на ден, в резултат от такива процедури кожата в тези проблемни участъци става по-мека и еластична. А за да е успеха дълготраен, два пъти в седмицата втривайте продукт от авокадо. Тази процедура, не просто овлажнява кожата, но и позволява да се отдели умъртвения слой клетки.

Kozmetikata.com