Грижа за Тялото

Антиейджинг за проблемни зони

  • 01.02.2010
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Тялото, Антиейджинг за проблемни зони

Грижа за Тялото, Антиейджинг за проблемни зони

Грижа за Тялото, Антиейджинг за проблемни зони

Козметичното рафтче на всяка представителка на нежния пол е претрупано предимно с козметични продукти за лице – хидрататиращи кремове, подхранващи кремове, слънцезащитни продукти, серуми, продукти, които се борят с пъпките,  разширените пори, кафявите петна, черните точки и, разбира се, с всички признаци на остаряването.

Същевременно, много често, когато се отнася до грижа за тялото изборът се ограничава до душ гел и крем/ мляко/ лосион за тяло. Има обаче няколко зони от кожата, върху които годините оставят не по-малко видими белези, в сравнение с лицето – деколтето и шията, ръцете, лактите и коленете.

Шия и деколте


Шията и деколтето се нуждаят от същите грижи, както и лицето. Кожата там е сходна на лицевата и е изложена почти толкова, колкото нея на външни влияния. Странно, но много често жените са склонни да пренебрегват или просто да забравят да окажат нужното на шията и деколтето внимание.

Кожата в там е тънка и нежна, като резултат лесно се отпуска и с напредване на годините се появяват кафяви петна.

Много козметични компании предлагат продукти, специално за тази зона, които третират едновременно отпускането, фините бръчки и линии и петната.

За напреднала възраст има различни хирургични и нехирургични методи, които отстраняват проблемите като лифтинг и варианти лазерни терапии.

За да се отложи във времето или поне да се забави появата на подобни проблеми, важни са превантивните мерки – употребата на хидратиращи продукти в тази зона, серуми и слънцезащитни кремове.

Ръце

Горната страна на ръцете е онази част от тялото, която бива излагана на непрестанна агресивна атака от метеорологичните условия или препаратите за почистване и миене (и не само). В резултат на това кожата в тези зони е суха, лесно се напуква, първо там се появяват фини бръчки и кафяви петна.

Има различни варианти, които могат да помогнат за справяне с подобни проблеми – използване на крем за ръце с хидроквинон или лазерна терапия за премахване на кафявите петна; използване на микродермабразио продукти за борба с линиите и бръчките. За справяне със сухата кожа подходящи са кремовете с масло от карите и витамин Е.

Естетичната хирургия предлага варианти при по-упорити проблеми – склеротерапия при видими вени, IPL за намаляване на петната и инжектиране на специален разтвор за кокалести ръце.

Лакти и колене

Кожата върху тези зони се дехидратира най-лесно и съответно като резултат се сбръчква. За справяне с този проблем използвайте мазен крем с масло от карите или витамин Е. Всеки път когато сте под душа ексфолирайте лактите и коленете.

Пилингите с гликолова киселина, соя и нар се грижат за тена на кожата в тези зони като се борят с обезцветяването.

Kozmetikata.com