Грижа за Ръце и Крака

Студеното време и нежната кожа на вашите ръце

  • 07.12.2009
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Ръце и Крака, Студеното време и нежната кожа на вашите ръце

Грижа за Ръце и Крака, Студеното време и нежната кожа на вашите ръце

Грижа за Ръце и Крака, Студеното време и нежната кожа на вашите ръце

Годините оставят най-видими белези върху кожата на ръцете и това е така, защото те са тази част от тялото, изложени най-често и най-много на атаката на външни влияния – от химическите препарати до промените в температурата. За да се запази свежестта на кожата на ръцете, те трябва да бъдат защитавани и обгрижвани.

1. Винаги носете ръкавици през зимата

Студът, вятърът и топлината на климатиците отнемат влагата от кожата и тя е значително по-суха през зимата. Затова, за да защитите ръцете си, носете ръкавици.

2. Овлажнявайте въздуха

Поставяйте купички с вода във всички помещения вкъщи, така ще поддържате необходимото ниво на влага. Можете да слагате по няколко капки ароматно масло във водата, така ще постигнете двоен ефект.

3. Носете домакински ръкавици

Домакинските препарати и твърде много вода отмиват естествената влага в ръцете. Затова не мийте ръцете си твърде често и носете гумени ръкавици по време на домашните задължения.

4. Хидратиране

Няколко пъти дневно (особено след измиване) мажете ръцете си с хидратиращ крем. Много подходящи съставки са кокосовото масло и масло от карите, защото имат допълнителен хидратиращ ефект.

5. Домашни маски за ръце

Няколко капки лимонов сок след измиване е начин да овлажните кожата си, да й набавите ценни витамини и същевременно да възстановите нивото на pH.

Възстановяваща маска за ръце:
1 лъжица глицерин
1 лъжица зехтин
Сок от един лимон
1 жълтък
Няколко капки розова вода

Лесна маска за ръце:
Сварен картоф и мляко. Размачква се като картофено пюре и се нанася като маска.

6. Допълнителна грижа

Веднъж седмично е добре да се използва ароматно масло или да се прави билкова вана за ръце. Подходящи за целта билки са коприва, градински чай, невен, лайка. Ръцете се накисват в топла ароматна вода за около 10-15 минути, подсушават се добре и се нанася богат подхранващ крем.

За масаж на ръцете може да се използват няколко капки розмарин.

Kozmetikata.com