Грижа за Ръце и Крака

За ноктoпластиката – как да изберем най-добрия вариант

Грижа за Ръце и Крака, За ноктoпластиката – как да изберем най-добрия вариант

Грижа за Ръце и Крака, За ноктoпластиката – как да изберем най-добрия вариант

Често ноктите ни са подложени на стрес – почистващи препарати, къщна работа, чаткането по клавиатурата дори. Понякога те стават слаби и лесно чупливи. В такива случаи определено се нуждаят от специални грижи.

Въпросът е че всяка заета жена се изкушава от различните варианти изкуствени нокти. Те имат предимството да изглеждат винаги съвършени. Ако никога преди не сте имали изкуствен маникюр вероятно лесно ще се почувствате очаровани от резултата, обаче имането и поддържането на изкуствен маникюр съвсем не е толкова лесно.

Имайте предвид, че да поддържате страхотните си изкуствени нокти изисква повече внимание в сравнение с естествения маникюр. Преди да изберете изкуствения вариант си дайте сметка какво е ежедневието ви и дали ще имате възможност да запазите маникюра си в идеална форма.

Освен това, трябва да знаете, че поставянето на изкуствени нокти не е особено здравословно за вашите собствени. Разбира се, всичко зависи от професионализма на маникюриста и от грижите, които вие самите полагате в последствие. затова ако работата и начина ви на живот не предполагат ежедневни грижи, по-добре не увреждайте допълнително ноктите си като слагате изкуствени.

Обаче, ако сте готови и сте придобили нагласата, че ще използвате цялата си упоритост в името на красотата, не се отказвайте от изкуствените нокти, заредете се с търпение и изберете добър маникюрист.


Има 4 различни вида изкуствени нокти:

- акрил
- гел
- цял удължител
- фибростъкло

Ноктопластиката с акрилен прах е най-популярната. При нея се комбинират мономер (течен акрил) и полимер (акрил на прах), които създават сравнително плътни и дори дебели нокти. Акрилните нокти могат да се поставят върху естествените нокти или само върху връхчетата. Веднъж изсъхнала, акрилната ноктопластика става изключително твърда. Ако е добре направена, може да изглежда много близка до естествените нокти, но това действително е трудно.

Подобно на акрила и при работата с гел се използват мономери и полимери, но тук консистенцията е по-лека. Гелът се нанася върху ноктите и с помощта на ултравиолетова светлина се суши. Този метод може да се използва и при счупен нокът. Ноктите с гел не са толкова здрави, колкото при акрила, но изглеждат по-близко до естествените.

При целият удължител се използват различни материални като лен, хартия, коприна или фибростъкло. Избира се формата и се залепя върху нокътната плочка. Този вариант е лек, но чуплив и не особено траен. Може да изглежда много естествен, но рискът при него е увреждане на собствените нокти.

Има вариант ноктите да бъдат скулптирани с фибростъкло. Необходима е изключително прецизна изработка, за да се постигне идеалната форма и дължина.

Ако изберете изкуствените нокти, трябва да сте готови да ги поддържате ежедневно вкъщи и ежеседмично при маникюрист.

Много е важно, когато решите да свалите изкуствените нокти да отидете в салона. Никога не сваляйте ноктопластиката си сами!От Гергана Кангаловадълго време бях с ноктопластика но моите нокти се унищожиха.Много е красив маникюра но после ноктите се възтановяват много трудно
#2 за ноктопластиката
02/03/2009 09:38
от Яна Намирате този коментар за неуместен?
Абсолютно съм съгласна, че ноктопластиката уврежда собствените нокти. Слагайте само по изключение
е ако ноктите са ти кофти, квото и да сложиш отгоре..... все тая. все си остават кофти.
Два пъти си сложих гел, при различни маникюристки и при оверение,че ще издържи поне 2 седмици на втория ден час от него падна.Въпросът е как жена с кофти нокти може да има хубави нокти?

#4 нокти
14/04/2009 17:14
от илияна Намирате този коментар за неуместен?
tova e mnogo polezno i e ka4estveno
а пък мойте бяха кофти и след това се оправиха...сега вече си лакирам собствените такива
ako nqkoi iska nokti da si sloji s akril az 4 god sam s akril i nqma problemi na4-5 mes si ostavqm moite nokti za 10 dni i pak si slagam povqrvaite samo4uvstvieto e drugo a za podrajkata kato otide6 na frizior pove4e nikoga li ne se vra6tate sa6toto e
последно от справочника
Абонамент