int(105724) array(3) { ["storyid"]=> string(6) "105724" ["title"]=> string(83) "Как-да-запазим-маникюра-си-красив-за-по-дълго/" ["rubrname"]=> string(38) "Грижа-за-Ръце-и-Крака" } array(3) { ["storyid"]=> string(6) "105724" ["title"]=> string(83) "Как-да-запазим-маникюра-си-красив-за-по-дълго/" ["rubrname"]=> string(38) "Грижа-за-Ръце-и-Крака" } Как да запазим маникюра си красив за по-дълго | Kozmetikata.com
 

Грижа за Ръце и Крака

Как да запазим маникюра си красив за по-дълго

  • 06.07.2018
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Ръце и Крака, Как да запазим маникюра си красив за по-дълго

Няма нищо по-досадно от стърчащи кожички и счупени нокти. А сякаш маникюрът вчера беше перфектен. Даваме няколко съвета, как да подържаме ноктите във форма за по-дълго.

Хидратация и омекотаване на кожичките
Сухи, белещи се кожички могат да бъдат както грозни, така и болезнени. Поддържайте ги хидратирани с помощта на крем или масло.
След като кутикулите са омекотени, можете да използвате пръчица, покрита с памук, за да отблъснете кожичките.
Идейка:
Ако не разполагате със специален крем или гел за кутикули може да си закупите от тук или да използвайте богат крем за ръце и дори балсам за устни.

Дължината зъвиси от най-късия нокът
Не сте сигурни колко къси да направите ноктите си? Изберете най-късия и подравнете останалите по него.

Формата на нокътя
Формата на нокътя зависи изцяло от формата на ръцете, както и от личното предпочитание и удобството. След като сте избрали дължината на ноктите и сте ги изрязали с ножичка или нокторезачка, ги оформете с пила. Ако предпочитате заоблен маникюр, следвайте форматана самите пръсти.

Отстранете мазнините от ноктите
Преди да лакирате ноктите си отстранете всякаква мазнина от тях, за да се задържи лакът по-дълго. Минете ноктите с лакочистител дори да нямате лак. Така ще отстраните всякакъв вид замърсяване.

Нанасянето на лака
Не забравяйте да разнесете от лака над предния ръб на нокътя и леко под върха. Това ще помагне да се предотврати люпенето му на върха на ноктите. Не забравяйте и правилото – по-добре 2 тънки слоя лак, отколкото един дебел. Така и лакът съхне по-бързо. Ако нанесете повече или не сте доволни от начина на поставянето на му, махнете го и го нанесете отново, вместо да коригирате вече направеното.

Как да запазите лака за по-дълго

Може да запазите маникюра си свеж, като нанасяте нов слой покритие през ден. Добре поставеният качествен лак на ръцете би трябвало да издържи 1-2 седмици, а педикюрът - 2 до 4 седмици.

Трик анти размазване
Тайната за запазване на лака за нокти без да се нарани след поставянето е доброто изсъхване. Може да ви се струва, че лакът ви е изсъхнал след 10 минути, но това не е така. Всъщност пълното изсъхване на ноктите отнема цял час. Може за използвате и специален спрей за бързо съхнене.

Премахване на петна от ноктите
Оцветени от никотин, горски плодове или твърде тъмни лакове нокти, могат да бъдат обезцветени с избелваща паста за зъби. Нанесете пастата, размажете я и я втрийте добре със стара четка за зъби, оставете да подейства няколко минути и изплакнете добре с вода.

Помощ! Сцепен нокът...
Когато един нокът се счупи, най-доброто нещо, което можете да направите, е да го отрежете. Ако се е зацепил към живецът обаче, може да бъде много болезнено. Изрежете малка лента от марля или тънка водонеразтворима хартия (може да използвате от пакетче чай) и я поставете над зацепеното място. Нанесете отгоре безцветен лак, за да я залепите отгоре. После нанесете и цветен лак какъвто желаете.

Дълготраен педикюр
Изборът на цвят за педикюрът е от значение. Светло розовото например седи естествено и по него по-трудно личат надрасквания. Този цвят изглежда страхотно с тен и не е толкова очевидно, когато растежът на ноктите в основата е на няколко седмици. При ярките розови и червени цветове по-ясно личи растежът в основата.

Kozmetikata.com