Грижа за Ръце и Крака

Как да си направите педикюр у дома

  • 16.03.2018
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Ръце и Крака, Как да си направите педикюр у дома

Готови ли сте за сандалите? Ако зимата е сезон, в който несъвършенния педикюр си виждаме само ние, то идва топлото време, когато показваме стъпалата си на всички. Добре подържаните петички и пръстчета са признак на стил. Ето какво можем да направим сами по въпроса у дома.

Вместо да се свивате на дивана докато гледате любимото си шоу по телевизията, използвайте времето рационално. Поканете половинката да сподели момента с вас.

Трудност: Лесно
Необходимо време: 30 минути
От какво имате нужда:
- Ваничка, купа или легенче, където да потопите краката си
- Пемза за крака
- Скраб за крака
- Хидратиращ крем
- Лак за нокти (по избор)

Начин на употреба:
Потопете краката си в топла вода за най-малко 15 минути. Отпуснете се и погледайте спокойно телевизия. Към водата може да добавите подходящи соли за вана или обикновенна морска сол. Капнете и етерично масло. Ако имате чъбички, добавете масло от чаено дърво.Тази първа стъпка е от съществено значение за омекотяване на кожата на краката, така по-лесно ще премахнете мъртвата кожа след това.

Подсушете леко краката си и насочете вниманието си към загрубялата кожа и мазолите. Време е да прeминете към ексфолиране. Търкайте стъпалата си с пемза. Може да използнате и Автоматична пила за пети. Използването на скраб за крака прави много по-лесно отстраняването на мъртвата кожа. Нанесете скраба и по ноктите на краката си. Когато приключите с почистването, изплакнете и изсушете краката си.

Нанесете хидратиращ крем, като го поставите не само на стъпалата, но и на глезените. Отделете си време да масажирате краката си.

Време е да оформите ноктите си. Изрежете ги и минете краищата с пиличка.

Нанесете лак. Ярките цветове не са задължителни. Безцветният лак също е опция, за тези, които не харесват цветен педикюр.

Съвети:
Когато лакирате ноктите на краката си, непременно използвайте топ лак. Така педикюрът ви ще е по-дълготраен, а и ще изглежда по-лъскав и свеж.

Не слагайте лак на ноктите си ако кремът, който сте използвали за хидратиране не е попил още.

Правете педикюра си веднъж седмично. След като получите навика да се грижите за краката си, те винаги ще изглеждат и ще се чувстват страхотно.

При по-сериозни проблеми със стъпалата като гъбички, кокоши трън и т.н. вземете мерки и се посъветвайте с дерматолог. Включете в процедурата си специална терапия ако е необходимо.

Kozmetikata.com