Грижа за Лицето

Антиоксидантни козметични продукти защитават кожата от свободните радикали

Грижа за Лицето, Антиоксидантни козметични продукти защитават кожата от свободните радикали

Може би сте чували за свободните радикали, които ни състаряват и за това, че антиоксидантите им противодействат, но не сте сигурни точно какво се случва, когато става дума за грижа за кожата...

Накратко - нашата кожа постоянно е в контакт с външни източници и свободни радикали. Когато използваме козметични продукти за грижа за кожата с антиоксиданти в тях, ние предпазваме кожата от увреждането й.

Свободните радикали са молекули или атоми във външната среда, които имат допълнителен електрон. Той прави атома или молекулата нестабилни и ги карат да се свързват с други, за да станат отново стабилни. Проблемът е, когато процесът на нестабилни молекули, търсещи допълнителни електрони, продължи без да спира. Тази верижна реакция на производството на свободни радикали евентуално променя функцията и структурата на молекулите. Когато свободните радикали се разбият, те могат да причинят увреждане на клетъчната ДНК, а в най-лошия случай - да причини рак.

Свободните радикали в кожата идват от слънцето, замърсяването, тютюнопушенето, стреса и лоша диета. Нашата кожа показва увреждане на свободните радикали под формата на фини линии, бръчки, тъмни петна (пигментация) и суха кожа. В допълнение, свободните радикали могат да предизвикат възпаление на кожата, което също допринася за разграждането на колаген и стареенето на кожата.

Антиоксидантите спират свободните радикали, като доставят нестабилната молекула с електрон, който да се свърже със свободния радикал. Това означава, че антиоксидантите могат да предотвратят увреждането на свободните радикали преди то да се случи. Можете да приемате антиоксиданти с храната, като хапвате плодове, тъмни зелени зеленчуци, черен шоколад, зехтин, зелен чай и др. или в грижата за кожата, да използвате козметични продукти с антиоксиданти в тях.

Антиоксидант, който осигурява силна защита от увреждане от свободните радикали, е витамин С, който много пъти ще намерите в комбинация с витамин Е. Други популярни антиоксиданти в продуктите за грижа за кожата включват гроздови семки,  ресвератрол и др.

Витамин C ++ Крем и концентрат от WHERTEIMAR
Мощна защита срещу свободните радикали, овлажнява и избелва. Идеално третиране за всеки тип кожа, предотвратява клетъчното окисление, забавя процесите на стареене на кожата, инхибира действието на ензима тирозиназа (отговорен за пигментацията) и придава на кожата подмладен вид и излъчване.

Мощен антиоксидантен дневен крем Vitamin C Day Cream от Medik8 - London
С-Tetra е крем в лека и бързо абсорбираща се текстура. Комбинацията от мощни антиоксиданти - Витамин С и Витамин Е, гарантира интензивна хидратация на кожата в дълбочина, възстановява блясъка и осигурява нужната протекция срещу ежедневното влияние на агресивната околна среда. Витамин С - tetrahexyldecyl ascorbate е мастноразтворима форма на L- аскорбиновата киселина. В съчетание с Витамин Е, тази иновативна формула осигурява антиоксидантна защита срещу свободните радикали, подобрява елстичността на кожата и я предпазва от преждевременно стареене. C-Tetra крем избистря тена, тонизира кожата и стимулира естествените и защитни функции. Натуралните цитрусови екстракти дават лек и свеж аромат на копринения крем, който носи истинска наслада на сетивата.

Био Антиоксидантен серум за повяхнала и зряла кожа 45+ от BIOFFICINA
Серум за зряла и стресирана кожа, богат на функционални антиоксидантни съставки в точни концентрации. Съчетанието от патентованите Uviox®-Oleox®, органични суровини от Тоскана, хиалуронова киселина, бизаболол и екстракт от специфични биологични съставки, предпазват от действието на свободните радикали, придавайки на кожата по-тонизиран и здрав вид.

Био антиоксидантен нощен крем за нормална към суха кожа, с Цветен прашец и Прополис от ACORELLE
Био сертифицираният нощен крем на Acorelle е създаден с уникална патентована формула Api Oleo Actif® (AOA), която представлява мощна антиоксидантна и хидратираща синергия между Цветен прашец и Прополис и осигурява хидратирана, млада, здрава и сияйна кожа. Нощният крем е подходящ за нормална към суха кожа, осигурява 57% допълнителна хидратация и благодарение на антиоксидантния комплекс (АОА) предотвратява стареенето на кожата и я защитава от външните въздействия. 

Кozmetikata.com