Грижа за Лицето

Пигментни петна - продукти

  • 11.07.2019
  • Автор: Деси Исаева
Грижа за Лицето, Пигментни петна - продукти

Най-често пигментните петна се появяват през пролетта и лятото по лицето и откритите за слънчевите лъчи зони от тялото. Именно слънцето е основният им причинител. Други предпоставки за появата им може да бъдат възрастта, бременост или хормонални нарушения, приемът на някои лекарства или ползването на неподходящи козметични продукти. Против появата им е наложително да се вземат своевременни мерки (най-вече фотозащита), а когато вече са факт да се действа радикално.

Пигментните петна се появяват по-често при хора с много бяла кожа, особено при наличие на възпаления по кожата, пъпки или рани. В голяма степен те зависят от разпределението и вида на меланина в кожата. Борбата срещу пигментните петна е добре да започне още от ранната пролет.

Ето някои от новите ефективните козметични продукти срещу пигментни петна.

Избелващ и изглаждащ крем с Кехлибар SPF 30 Amberray Whitening Smoothing Day Cream от FARMONA

Подходящ за кожа с пигментация, неравномерен тен и загуба на еластичност. За хора на възраст 25+. Мултифункционален дневен крем, който защитава кожата от стареене и пигментация. Съдържа екстракт от Кехлибар - мощен антиоксидант, Sepiwhite™ MSH - избелващ компонент, блокиращ етапа на меланогенезата, Microcollagen - намалява и изглажда бръчките. Допълнително кремът съдържа UV-филтри SPF30. Не съдържа парабени и минерални масла.

Дневен крем за изсветляване на тъмни петна Neotone radiance, с фактор 50+ от ISISPHARMA
Продукт, действащ при борбата с тъмни петна и лунички по кожата. Съдържа витамин C , който действа излющващо на вече натрупания пигмент. Съставките (лумискин и b-white), потискат определени ензими, предотвратявайки образуването на нови тъмни петна. Предпазва кожата от слънчевите лъчи с фактор 50+.


Още козметични продукти против петна може да откриете тук.

Kozmetikata.com