Декоративна Козметика

Слънцезащита и грим 2 в 1

  • 08.08.2016
  • Автор: Светлана Илкова
Декоративна Козметика, Слънцезащита и грим 2 в 1

Етикетите на слънцезащитните продукти, а също и дерматолозите предупреждават, че за да запазим кожата на лицето си здрава, е необходимо да нанасяме висок фактор слънцезащитен продукт. За добър ефект това трябва да става през няколко часа. Но какво ще стане ако вече сме нанесли грим върху лицето си? Ето някои решения.

Цял ден в офиса и не се нуждая от слънцезащита

"Когато става въпрос за козметика, жените искат гладка и естествено изглеждаща кожа и съставки на продуктите, които не са вредни. Ние вярваме, че грима има за цел не просто да прикрива несъвършенствата, а да предпазва, защитава и да ни прави по-красиви ", казва Уорън Вало, директор на изследователския отдел на Johnson & Johnson. "От защита от слънцето се нуждаете, дори за работа. Не забравяйте, ходенето пеша, отскачането до колата или чакането на друг вид транспорт са част от ежедневието , а кожата ви има нужда от слънцезащита не само на плажа."

Професионалистите козметолози насърчават използването на грим с SPF. Едновременно с това се шири мнението, че хибридните продукти не са толкова добри. Какво да правим?

Използвайте и двата продукта, като следвате определената последователност. Нанесете слънцезащитен крем преди фон дьо тен или друг подобен продукт. След това нанесете грима.

"След като сте почистили лицето си, нанесете слънцезащитен крем с SPF 30 или по-висока, дерматолога д-р Пол Фридман. "Най-добре е да изчакате няколко минути, след като сте си сложили слънцезащита и преди да нанесете грима."

Дългото чакане преди нанасянето на грима, от друга страна намалява ефекта от слънцезащитата. Едно от решенията е да използвате минерален грим. Този грим съдържа фина прах, която допълнително покрива и предпазва кожата.

Компактен минерален фон дьо тен 5 в 1 от BellaPierre

Компактният минерален фон дьо тен 5 в 1 е натурален минерален грим, който може да се използва като коректор, фон дьо тен, пудра и защитен фактор UVB и UVA (SPF15)- всичко в едно. Направен е с чисти минерални пигменти, извлечени от земята, пресовани и рафинирани до гладка текстура и свързани с успокояващо органично масло от жожоба, което овлажнява и действа като анти-оксидант за кожата. Компактният фон дьо тен може да се прилага по същия начин, както и фон дьо тенът на прах - с четка, или с апликатор.

Използвайте пудра с SPF
SVR 50 COMPACT BEIGE CLAIR Тениран крем-пудра
Дерматологичен слънцезащитен екран с максимална защита. Подходящ за кожи, нетолерантни към химични филтри, и свръхчувствителни кожи  след пилинг, лазер и др. SVR 50 COMPACT осигурява ефективна широкоспектърна UVA/UVB защита, помага за прикриване на несъвършенствата и изравнява тена.

Kozmetikata.com