Грижа за Лицето

Витамит А (Ретинолът) - тайната на младата кожа

  • 07.11.2014
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, Витамит А (Ретинолът) - тайната на младата кожа

Дерматолозите са единодушни за това, че фините линии и бръчки по кожата на лицето могат да бъдат поне в по-голяма степен заличени с продукти, съдържащи висока концентрация на Витамин А.

Ретинолът (Витамин А) има анти-ейдж действие (действа върху бръчки, мимически линии и при загуба на еластичност) и е високо ефективен за увредена от ултравиолетовите лъчи кожа, като подпомага процеса на обновлението на клетките.

Ретинолът е най-натуралната и чиста форма на витамин A. Той се абсорбира в долните слоеве на дермата, като подмладява кожа отвътре навън. Изследванията показват подобрение в структурата на кожата, намаляване на бръчките и уврежданията причинени от агресвното действие на слънчевите лъчи.

Могат да се ползват и други продукти, като Retin-A - първият и най-известен витамин А в козметологията. Освен, че намалява бръчките, той се бори и с акнето. Има и още едно предимство – стимулира производството на колаген. Колагенът е ключът към здравата кожа. Промяната в нивото на рН на кожата, причинени от само няколко приложения на продукт с витамин А, може да улесни синтеза на колаген.

Tagravit R е нова разработка на патентован капсулиран ретинол. Капсулираният Ретинол (витамин А) се активира само при нанасяне върху кожата, което предотвратява окисляването на ретинола и спомага за по-високата му концентрация в козметични продукти. Освен това, микрокапсулите в Tagravit R предоставят начин да се контролира освобождаването на желаната активна съставка, ретинол.


Продукти с Витамин А
Нощен серум за лице (0,3% Ретинол) от Medik8 - London

Лек, бързоабсорбиращ се Витамин А серум за лице с помладяващ ефект. Съдържа 0.3% ретонол, подкрепен от tocopherol acetate (Витамин Е) и значително по- стабилен в сравнение с други ретинол продукти. Стимулира производството на колаген и увеличава нивото на епидермалната хиалуронова киселина, изглаждайки видимите линии и бръчки в третираните зони. Кожата е по-стегната, текстурата е изгладена, а тена на лицето е по-бистър и изравнен. Активен серум, който възстановява младежки вид на кожата.

VITAL AGE RETINOL Дневен крем против бръчки от ATACHE
Кремът е разработен специално, за да намалява фините бръчки и мимическите линии по лицето, създавайки мекота и сияен вид на кожата. В съставът му са включени слънцезащитни филтри. След нанасянето му кожата става по-блестяща, по-гладка, по-сияйна кожа и с изравнен тен. Активната съставка на крема е Ретинол палмитат.

Гел за Очи Ретинол
Този охлаждащ, хидратиращ Ретинол Гел за Очи е разработен специално за драстично намаляване на видимите признаци на състаряването в деликатната зона около очите, и по-специално, появата на фини линии. Без аромати, за да се прилага дори върху най-чувствителна кожа. При продължителна употреба, тази нежна формула съдейства за намаляване на подпухването и тъмните кръгове около очите, възстановява тонуса и еластичността на кожата.  Витамин A на капсули изглажда кожата около очите и спира появата на фини линии. Витамини C и E са антиоксиданти за борба със свободните радикали.

Още козметични продукти с Ретинол виж в Kozmetika.bg

Kozmetikata.com