Грижа за Лицето

Съвети за намаляване на тъмните кръгове под очите

  • 16.05.2008
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, Съвети за намаляване на тъмните кръгове под очите

Грижа за Лицето, Съвети за намаляване на тъмните кръгове под очите

Жълта пудра за бързо замаскиране на кръговете

Случвало ли ви се e да се събудите сутрин с големи черни кръгове под очите – сякаш приличате на панда? Един от най-големите фактори да изглеждате добре е, ако тези кръгове отсъстват – тяхната поява придава на излъчването изморен вид и понякога е показател за заболяване.


Какви са причините за тъмните кръгове под очите
– няколко важни фактора за появата им:

1. На първо място е комбинацията от наследственост, алергии, възрастта и разбира се  - добър сън.

2. Понякога дори и да имате добър сън и да не сте стресирани ви се струва че имате черни кръгове под очите. На практика това се дължи на нивото на мазнини под очите, което се увеличава с времето и изпъква при силна светлина.

3. Друга причина е вредата от силно слънце. В допълнение с годините и мазнините, слънцето причинява намаляване на здравината на микроскопичните кръвоносни съдове под очите.

4. Безсънието е също съществен фактор, както и злоупотребата с алкохол и цигари.

Затова, за да нямате тъмни кръгове под очите – постарайте се да подобрите съня си, включете към менюто повече плодове и зеленчуци и се предпазвайте от силно слънце (носете шапки, използвайте слънцезащитни продукти).

Ето няколко съвета да подобрите изморения вид:

1. За бързо фиксиране на кръговете използвайте жълт фон дьо тен или пудра, които неутрализират лошия цвят (син, лилав и др.)  на кожата под очите.

2. Използвайте чаени торбички или нарязана на кръгчета краставица – намаляват възпалението и подутината. Чаените торбички са подходящи изключително за черните кръгове, защото съдържат танин, който елиминира подуването.

3. Използвайте повече антиоксиданти – продукти с витамин С, Витамин С под формата на таблетки, а също и витамин К, който заздравява кръвоносните съдове под очите.

4. Изполвайте и козметични продукти за намаляване на този неприятен проблем.

От Светлана Илкова