Грижа за Лицето

"Азбучните кремове" BB, CC или DD – кой е най-подходящ за вас?

Грижа за Лицето,

"Азбучните кремове" са сред най-горещите тенденции на козметичния пазар в последно време. Общото между тях е, че всички те съчетават грижа за кожата и декоративна козметика, но характеристиките им се различават. Каква е разликата между тях и кой е най-подходящият за вас?

BB крем
BB е съкращение от "blemish balm" или "beauty balm", което означава "балсам за недостатъци" или "балсам за красота". BB кремът дава фин, естествен завършек и позволява надграждане при необходимост от по-голяма покривност.

CC крем
CC е съкращение от "colour control" или "colour correcting", което означава контрол или корекция на цвета. Освен, че коригира и изравнява тена, този продукт заглажда, хидратира, защитава и подхранва кожатаМоже да има дори лифтинг и антиоксидантен ефект. Няко и марки добавят в него хиалуронова киселина и коктейл от витамини А, С и Е.

DD крем е най-новият "азбучен крем", който превзема света. DD е съкращение от "Dynamic Do-all" или "Daily Defence" – в превод "динамичен продукт, който прави всичко" или "ежедневна защита". Първият DD крем на пазара се лансира от Deborah Milano. Формулата от ново поколение осигурява грижа за кожата с качеството на първокласен продукт от бялата козметика, в комбинация с дълготраен, раномерен тен, безупречно покритие и впечатляващо гладка и сияйна кожа. DD крема съдържа и специални съставки, които се борят с времето и имат анти-ейджинг ефект.

Този продукт се препоръчва на жени около и над 30. Той прикрива и коригира несъвършенствата, хидратира и защитава кожата, предотвратява и минимизира загубата на пигментация и тъмните кръгове. Комплексът със специална грижа против стареене е разработен, за да играе ролята на бодигард за клетъчното ДНК. Регенериращата формула се синхронизира с циркадния ритъм на клетките, като защитава кожата през деня и подпомага възстановяването на клетъчното ДНК през нощта. Обогатен е с омега 6 мастни киселини, витамин Е и флавоноиди, които дават на кожата защитата, която заслужава. Фон дьо тенът е формулиран със слънцезащитен фактор 15 и полизахариди, извлечени от захарта. Те се борят с вредните влияния на слънчевите лъчи и замърсяването, и възстановяват увредената от студеното време, радиацията и мръсния въздух кожа.

Съвети от гримьора Лука Манучи

Правилен цвят
Безупречния тен е в основата на перфектния грим. Затова е изключително важно да изберете правилния нюанс фон дьо тен, като под правилен, ние, гримьорите разбираме онзи нюанс, който най-добре и най-незабележимо се слива с тена на кожата.
Най-лесният начин да избегнете грешките е да пробвате нюансите, между които се чудите, на ръба на брадичката. По възможност, правете избора на дневна, а не на изкуствена светлина.

Основа
За да постигнете истински безупречна основа на грима си, най-добре започвайте с подходящ дневен крем.

Нанасяне
Има много начини да нанесете фон дьо тен, като изборът зависи от желаното покритие. Нанасянето с пръсти е идеално за естествена визия, докато използването на четка ще ви даде средно към високо покритие.

Има няколко стъпки, които могат да ви гарантират перфектен резултат всеки път:
-    Сложете няколко капки от фон дьо тен на опакото на дланта си. След това потупайте нежно с пръст или с четка, за да затоплите леко продукта. Изчакайте 1-2 секунди, преди да нанесете на лицето.

-    Започвайте винаги от средата на лицето и нанасяйте към ъглите с широки, дълги щрихи, за да получите естествено покритие и да използвате само необходимото количество продукт. Веждите и ръба на челото, където започва косата, също не бива да се забравят. За да изравните тена в тези зони, най-добре използвайте четка.

-    Фон дьо тен DD Daily Dream е толкова лек, че може да се поставя на клепчите и в зоната около очите за внасяне на повече светлина. Сложете няколко капки и разнесете с пръсти за сияен ефект.

-    Разнесете добре около носа и на бузите – това са места, където често пропускаме да прелеем добре, а същевременно са изключително видими.

-    За да избегнете ефекта тип "маска", доразнесете фон дьо тена по линията на брадичката към врата.

Kdzmetikata.com


последно от справочника
Абонамент