Грижа за Лицето

Злато и нанозлато в кремовете за лице

  • 07.08.2014
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, Злато и нанозлато в кремовете за лице

Още от древни времена чистото злато, свободно от всякакви сплави, било почитано не само заради разменната си стойност, а и заради изключителни терапевтични свойства, които притежава. В пълна сила това важи и за козметичните продукти, които го съдържат.

Златото регенерира и стимулира клетъчната защита срещу свободните радикали и предпазва кожата от стареене. То подържа производството на колаген и еластин и подобрява състоянието на кожата. Тъй като златото си остава скъпо, с него, използвайки специални технологии за извличането му, се правят уникални козметични продукти.

В последните години се заговори и за златните наночастици (биозлато и нанозлато) в козветиката и как те правят чудеса с кожата. Златните наночастици проникват в най-дълбоките слоеве на кожата и я насищат с кислород, ускоряват клетъчното производство и подобряват обменните процеси, засилват кръвообръщението и прочистват кожата от токсините.

Най-отличителните белези на "златната козметика" е възстановяващият ефект върху чувствителна кожа, както и върху проблемна кожа с акне.

В козметичните салони
Там може да откриете терапия, наречена "Златна маска" или нещо подобно, тъй като идеята и е лицето за бъде покрито със злато. Тя цели да намали мимическите бръчки, петната от слънцето ( златните молекули отслабват производството на меланин, основният виновник за пигментацията), възпаленията по кожата. Твърди се, че има избелващ и лифтинг ефект. Ефектът, който има върху кожата след процедурата, се дължи и на дълбокото насищане на кожата с кислород, както и проникването на златото в кожата в дълбочина. Като допълнение може да се прилагат и други биологично активни съставки, по време на процедурата, които подсилват ефекта на абсорбиране на златото в кожата. Златната маска се препоръчва от дерматолозите тъй като ефектът й е незабавен и дълготраен.

Продукти за лице със злато

Крем за лице Essence Gold Cream SPF 15 от DIET ESTHETIC
Този крем съдържа чисто злато и шипково масло, в комбинация с масло от шеа. Той не съдържа минерални масла в състава си и не прави кожата мазна. В състава му има още хиалуронова киселина, коензим Q10, калций и ретинол, активни съставки, идеални за регенериране, овлажняване и запазване свежестта на кожата с течение на времето. Подходящ е за всички типове кожа и по-специално предназначен за зряла кожа. Има слънцезащитен фактор 15 със средна защита, в съответствие с нормативите на Американската агенция за храните и лекарствата (FDA), Австралийските стандарти и нормативните изисквания за Централна и Източна Европа Colipa (за UVA защита) и е комбиниран с Tocopherol (вит. Е - мощен естествен антиоксидант), както и с витамини от групи B, A и F, които предпазват кожата от преждевременно стареене, вследствие на превишаване на UVA и UVB радиацията в околната среда.


Хидро контрол 30+ ултра голд дневен гел от BINELLA
Подходящ е за бедна на влага и изтощена кожа над 30 години. Реактивира и овлажнява кожата. Съдържа истинско злато и UV-филтър, подходящ за особено стресирана и бедна на влага кожа. Регулира хидратацията на епидермиса, изглажда бръчките, успокоява раздразненията, възвръща блясъка на кожата.

Kozmetikata.com