Грижа за Лицето

Неинжeкционни формули унищожители на бръчки

  • 10.04.2014
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, Неинжeкционни формули унищожители на бръчки

Грижа за Лицето, Неинжeкционни формули унищожители на бръчки

Забелязали ли сте колко жени, подложили се на пластични операции имат опъната кожа, но не изглеждат непременно по-млади? И обратното е вярно – има дами, на които просто не можеш да им дадеш годините и това се дължи не само на младия им дух, но и на козметичните продукти, които използват.

Тук ще се спрем така наречените неинжeкционни формули на ботулиновия токсин, които не са новост на пазара, но все още за тях не се говори твърде често. Тези формули са комбинация от най-високо качествени пептиди - мускулни релаксанти, чиято цел е да възстановят кожата от възрастовите изменения. В допълнение към тях е добавена хиалуронова киселина, стимулураща клетъчното делене. Нейната цел е да подобри еластичността на кожата и увеличава нивата на дермална хидратация.

Нека припомним какво представляваше ботокса, който бе и е така популярен, като подмладяваща инжекционна формула през последните 15-20 години. Той е пречистен протеин, произвеждан от бактерията Клостридиум ботулининум, същата невротоксична бактерия, която причинява заболяването ботулизъм. Бактерията има седем разновидности от А до G. В крайния продукт "Ботокс" няма бактерии. Той е безвреден и много ефикасен за намаляването или заличаването на бръчки.

Но инжекциите не са любими на никой, за това козметолозите работят върху неинжекционни формули, които да запазят ефекта от ботокса, но да избегнат дискомфорта при поставянето му.

Подобни продукти са предназначени за хора над 40 годишна възраст, но могат да бъдат ползвани и от по-млади ако има видима нужда от тях. Те са за всички, които искат да забавят и да противодействат на признаците на стареене на кожата, без драстични мерки. Особено ефективни са като превантивна терапия за предотвратяване появата на всички видове динамични и статични бръчки, както и по-дълбоки гънки. Тези продукти са и за хората, които търсят продукт за увеличаване ефекта от инжекционната терапия с Ботокс, както и за удължаване на живота на инжекционната терапия с Ботокс, като с това намаляват броя на процедурите и пестят пари.

Козметични продукти по темата
Pretox Infin8 от Medik8 - London
Pretox Infin8 е неинжекционна форма, алтернатива на Ботулиновия токсин, без странични ефекти. Той работи, за да намали появата на бръчки по челото, пачи крак в края на очите и провисване на клепача, причинени от съкращаването на мимическите мускули на лицето. Предотвратява образуването на нови бръчки, предизвикани от повтарящи се (мимически) движения на лицето, с посредничеството на освободени катехоламини (невротрансмитери). Pretox Infin8 подпомага синтеза на колаген I и IV, Fibronectine и гликозаминогликани (GAGs) за подмладяване на кожата. Той стимулира оздравителния процес на кожата след подмладяващи процедури, без да предизвиква негативни реакции и зачервяване на кожата. Ефективно хидратира и изглажда сухата и загрубяла кожа, благодарение на хиалуроновата киселина и уреата, които съдържа.

Pretox Pout от Medik8 - London
Pretox Pout е разработен специално за грижа за устните. Този продукт ремоделира и оформя контура на устните, за постигане за забележителни чувствени устни, като увеличава обема и подобрява цвета на устните. Драстично намалява следите от стареене и възстановява еластичността на устните, като им придава неустоим вид. Стимулира производството на колаген и гликозаминогликани (GAGs), за да подобри плътността и увеличи обема на устните. Pretox Pout намалява образуването на мимически бръчки около устните и попълва вече съществуващите лини и бръчки. Съдържа Витамините A и E – антиоксиданти, които защитават устните от увреждане, дължащо се на свободните радикали.

Pretox Filler от Medik8 - London
Неинжекционна алтернатива на дермалните филъри за изглаждане на лицето, шията и деколтето. Чиста кристална формула с хиалуронова киселина, която видимо изглажда бръчките, изпълва назо-лабиалните гънкиоколо устните, изглажда "гневните" бръчки между веждите и стяга увисналата кожа. Включването на интелигентна система с липозоми за доставка и транспорт на 30% хиалуронова киселина (рН 6.5) в дълбоките слоеве на кожата, задоволява желяните ефекти, без да е необходимо прилагането на болезнени инжекции.

Kozmetikata.com