Грижа за Лицето

СС кремовете - ВВ кремове от ново поколение

Грижа за Лицето, СС кремовете - ВВ кремове от ново поколение

Грижа за Лицето, СС кремовете - ВВ кремове от ново поколение

Грижа за Лицето, СС кремовете - ВВ кремове от ново поколение

Какво представлява СС кремът и с какво е по-добър от ВВ предшественика си?

BB (Blemish Balm) кремовете първоначално били създадени и използвани от дерматолозите за прикриване на белези и червени петна след лазерни процедури и пластични корекции. Днес тези кремове са обогатени с допълнителни разкрасяващи функции и частично изместват фон дьо тена в ролята си на декоративна козметика.

ВВ и СС кремовете предлагат хидратация, покритие и корекция на цвета, придават блясък и защитават кожата от UV лъчите. Тяхна слабост в сравнение с фон дьо тените е, че цветовата им гама е ограничена.

BB кремът е добра основа за грим и в същото време самият той има функции на фин и лек фон дьо тен. По същество той е едновременно продукт за грижа за кожата и фон дьо тен. BB кремът обаче осигурява по-слабо покритие в сравнение с фон дьо тена. Негов плюс е, че осигурява повече грижа за кожата, благодарение на допълнителните специални съставки за хидратация или възстановяване на кожата според възрастовата група.

Еестествената еволюция на ВВ кремовете е в СС кремове Colour Control (контрол на цвета), Complexion Corrector (коректор на тена) или Colour Correction (корекция на цвета). Те предлагат всичко в едно - цвят + хидратация + защита + корекция. Те осигуряват дълготрайно хидратиране до 24часа; активни съставки, които придават младежки вид на кожата; слъцезащитни филтри; равен тен на кожата, като покриват пигментните петна. При ВВ кремовете се набляга по-скоро на грижата за кожата, а не толкова на покривния ефект. Докато СС кремът включва всички предимства на ВВ крема плюс повече подхранващи съставки и по-ефективно покритие на кожата. СС кремовете имат в състава си минерални пигменти и все повече естествени активни съставки.

Разнообразие от CC кремове може да разгледате тук.

Някои от най-популярните СС кремове на нашия пазар
CC CRÈME HD à la Centella Asiatica за моментален блясък и мекота от ERBORIAN
Кремът е с ултрафина текстура, дълбоко хидратиращ и е силно обогатен с "CC пигменти". Съставките на този крем карат кожата естествено да блести, а той самият перфектно се приспособяват към вашия тен. Добавя светлина, прозрачност и моментален блясък към цялостната визия. В Корея крема СС се нарича " Color Changing Cream" и се позиционира в категорията Make up, база за гримиране. Действието му се изразява в: повишаване на производството на колаген и анти- оксидативната дейност; подобрява еластичноста и мекотата на кожта; предпазва от свободните радикали и засилва естествената защита на кожата; намалява видимите различия в тена на кожата.

CC кремовете bioten SKIN MOISTURE Colour Correction са хидратиращи BB кремове от ново поколение, обогатени с минерални пигменти и 100% естествени активни съставки, които осигуряват перфектен външен вид на кожата на лицето. Предлагат се 2 нюанса, светъл и среден.

CC cream Крем за озаряване на тена SPF 35 е продукт от DARPHIN с лека формула с естествено покритие на кожата, която бързо променя кожата, озарява тена, намалява видимостта на пигментните петна и хидратира кожата.

CC Cream от Max Factor съчетава в себе си най-доброто от фон дьо тените и продуктите за грижа за кожата. Той блести с лека текстура, хидратира, подхранва, има висока покривност и слънцезащитен фактор 10. Хидратиращите свойства на крема се дължат на екстрактите от жожоба, краставица, морски зърнастец и шипка. Не съдържа мазни съставки и е с изключително лека и ефирна формула, която не запушва порите. Подходящ е за чувствителна кожа.

Kozmetikata.com


последно от справочника
Абонамент