Грижа за Лицето

Слънцезащитен крем за мазна кожа на лицето

  • 02.07.2013
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, Слънцезащитен крем за мазна кожа на лицето

Ако имате мазна кожа на лицето си, то със сигурност сте се убедили, че от важно значение за състоянието й е кремът, който използвате, за да я поддържате. Това важи с пълна сила и за слънцезащитата, която трябва специално да изберете.

Количеството на секретираните мазнини от кожата на лицето, под влияние на хормоналната или нервната система при мазната кожа са увеличени. За мазната кожа са характирни мазен блясък, разширени пори, раздразнения и черни точки. Възможна причина за омазняване е недостига на подхранващи вещества.

Въпреки, че слънцезащитата може да бъде поставяна върху вече нанесен подходящ крем, при мазната кожа тя трябва да бъде подбрана така, че да не запушва допълнително порите и да подпомага доброто състояние на кожата. Едни от най-подходящи за този вид кожа са слънцезащитните матиращи емулсии. Те се отличават с абсорбираща текстура и антиблясък формули.

Вижте актуалните за лято 2013 подобни продукти.
Vichy Capital Soleil Dry Touch Face Emulsion SPF 50 е подходящ за всички типове кожа, особено мазна и чувствителна кожа. Тя е с ултра абсорбиращ текстура, патентована UV филтър Mexoryl XL и минерали. Продуктът е разработен за защита на кожата от агресиите на слънцето, кафявите петна от преждевременно стареене на кожата и производството на излишния себум. Има високо ниво на защита SPF 50.

Hyseac слънцезащитен флуид за мазна кожа SPF50+ от URIAGE
100% съобразен с проблемите на комбинираната и мазна кожа. Хипоалергенен. Некомедоногенен. Без алкохол. Съчетава ефективна слънчева защита със свойства, целящи максимална ефикасност в грижата за мазна кожа. Продуктът осигурява висока UVA-UVB защита, благодарение на новия високо ефективен филтърен комплекс. Не съдържа октокрилен. С лека флуидна текстура.

Eucerin слънцезащитен матиращ флуид за лице SPF 30

Продуктът е предназначен за хора със смесена и мазна кожа. Отличава се с некомедогенна текстура. Водоустойчив е. Матира кожата. Подходящ е за хора с акне. Този флуид е разработен и с SPF50.

Photoderm AKN SPF30 крем - крем за мазна и акнеична кожа от BIODERMA е солидна слънцезащита за комбинирана или мазна кожа. Отличава се с висока ефикасност срещу UVB-лъчите и несравнимо противодействие на UVA-лъчите. Photoderm AKN Mat надеждно предпазва от слънчеви изгаряния. Регулиращият себума комплекс Fluidactiv®, подобрява качествата на себума и подпомага кожата да изглежда чиста и здрава. Photoderm AKN Mat гарантира дългосрочен матиращ ефект. Безцветен е при нанасянето и не оставя мазен слой или бели петна.

Kozmetikata.com