Грижа за Лицето

Анти-стрес грижа за лицето

  • 05.06.2013
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, Анти-стрес грижа за лицето

Анти-стрес масаж на лицето снема напрежението, отпуска мускулите и енергизира кожата. Подходящата анти-стрес маска за лице след него, подхранва кожата и я подготвя за напрегнатото ежедневие.

Масажът на лицето вечер ще раздвижи кръвообращението и ще стимулира регенерирането на клетките на лицето, което става през нощта. За него е необходимо да отделите не повече от 10-15 минути. Извършва се с няколко лесни, повтарящи се движения на пръстите, като може да го направите докато седите или в легнало положение.

Почистете кожата на лицето си от грима.

Вземете подходящо за лице ароматно масло – най-добре бадемово или розово масло (ако кожата е по-чувствителна) и го разнесете по лицето.

Започнете с кръгови движения на пръстите по врата в посока към раменете.

След това движете дланите си от деколтето към брадичката, като натискате достатъчно.

Масажирайте брдичката в посока към краищата на челюстите.

Направете няколко кръгчета с пръстите по скулите към ушите.

С върха на пръстите масажирайте горната устна към бузите.

Наметиснете двете точки в основата на носа към бузите 10-15 пъти.

Масажирайте дъгите под и над очите, като започвате от средата на лицето в посока навън.

Най-накрая закрийте лицето си с шепи и останете така 2 минути със затворени очи, докато усетите приятна отпускаща топлина.


Може да завършете масажа с леки потупващи движения на пръстите по цялото лице или да поставите анти-стрес маска на лицето, която да подготви кожата за новите предизвикателства на околната среда.

Анти-стрес козметика за финал

Био Анти-стрес маска Шизандра за всички типове кожа от SANTE
е маска с 100% натурални и 70% био съставки. Подходяща е за отпускане и релакс. Екстрактът от шизандра глези сетивата. Използвайте, като нанесете маската върху лицето, като щадите зоната около очите. Стойте с маската 15-20 минути, след което изплакнете обилно с вода. Маската е подходяща за всеки тип кожа и всички възрасти. Съдържа соево масло, масло от семена на жожоба, кокосово масло, масло от ший, какаово масло, сок от алое, екстракт от шизандра, екстракт от зелен чай.

Цветята на д-р Бах анти стрес нощен крем за лице. Този крем с богата текстура хидратира и подхранва кожата през нощта; следите от умората, натрупани през деня изчезват; чертите се отпускат и лицето си отпочива. С изключителната комбинация от естествени хидратиращи и подхранващи съставки, отглеждани в екологично чисти райони, в съчетание с цветята на д-р Бах, се постига възстановяване на кожата, травмирана от напрегнатостта, безпокойството и изнервеността в забързаното ежедневие. Маслото от шии, със съдържащите се в него витамини, наситени и полиненаситени мастни киселини, допринася за регенерацията на кожата и стимулира синтеза на собствен колаген. Мекото бадемово масло доставя на кожата ценни подхранващи и хидратиращи вещества, които я правят кадифено гладка. Екстрактът от невен действа антибактериално и дрениращо, спомага за избледняването на пигментациите по кожата. Съчетанието на екстракти от императория и маточина, оставя приятно усещане и успокояващ аромат, задържа кожата овлажнена за дълго, фините линии се изглаждат. Повишава се естествената защитна бариера на кожата.

След подобна анти-стрес терапия ще се почувствате съвсем готови да посрещнете отпочинали и подмладени утрото на новия ден.

Kozmetikata.com