Грижа за Лицето

3D тест за кожата на лицето

  • 04.03.2013
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, 3D тест за кожата на лицето

Качествената козметика за различни проблеми на кожата на лицето ни става все по-достъпна. Знаем ли обаче точно каква е кожата на лицето ни и можем ли да дефинираме точно проблема й? Как да проверим имаме ли заченки на пигментни петна, или дали кожата ни е достатъчно хидратирана, или пък е станала твърде суха и чувствителна? Отговор на тези и още въпроси дава нова технология, която представлява скенер диагностика и която създава 3 D модел на кожата.

"Благодарение на нея, вече не разчитам само на прегледа. Скенер диагностиката позволява да се види какво се случва дълбоко в кожата, да се разберат проблемите и те да се предотвратят навреме. В зависимост от резултата на изследването можем да преценим състоянието на пациента и да изготвим индивидуална програма и план за лечение, в случай, че има наличие на проблем. Ако пък всичко е наред – да посъветваме как той да се грижи за кожата си, така че да я запази по-дълго време здрава и красива." – казва д-р Слава Божинова, дерматолог в Jewel skin clinic.

Революционната машина е от полза не само за специалистите, но и за самите пациенти. Фото документацията, която остава след изследването е доказателство за първичното състояние на кожата и тя стои в личното компютърно досие на всеки пациент. Така след време, той може да проследи лично дали състоянието му се е подобрило или влошило. Достатъчно е отново да си направи теста.

Изследването е напълно безвредно, безболезнено и отнема между 20 и 30 минути. Тестът протича като пациентът поставя брадичката си върху специално пригодена стойка и си затваря очите. Тъй като апаратът не уврежда зрението, не са необходими предпазни очила. Системата сканира кожата и прави две последователни лицеви изображения. Софтуерът бързо обработва информацията и можете нагледно да се видят 3 D моделите на кожата. След това лекарят разяснява подробно получените резултати и изготвя индивидуален план за лечение или за превенция.

Апаратът работи със софтуер, който позволява да се унагледят визуално и най-малките несъвършенства по кожата. За целта той прави две последователни лицеви изображения, които показват положението в дълбоките слоеве на кожата.

Скенер диагностиката разкрива скрити пигментации, които не са видими с просто око и показва съдовата компонента – т. е дали имаме разширени кръвоносни съдчета в дълбочина. Ако си направим такъв тест можем да разберем как е хидратирана кожата ни по зони, което се определя от количеството на хиалуроновата киселина и да научим имаме ли разширени пори. Не на последно място този апарат прави модел на текстурата на кожата и бръчките, като ни показва как изглежда колагено-еластиновата мрежа.

След като вече имаме данните за кожата на лицето си, изборът на правилната козметика за него са резултат от лични предпочитания към марките и системни грижи.

Kozmetikata.com