Грижа за Лицето

3D тест за кожата на лицето

Грижа за Лицето, 3D тест за кожата на лицето

Качествената козметика за различни проблеми на кожата на лицето ни става все по-достъпна. Знаем ли обаче точно каква е кожата на лицето ни и можем ли да дефинираме точно проблема й? Как да проверим имаме ли заченки на пигментни петна, или дали кожата ни е достатъчно хидратирана, или пък е станала твърде суха и чувствителна? Отговор на тези и още въпроси дава нова технология, която представлява скенер диагностика и която създава 3 D модел на кожата.

"Благодарение на нея, вече не разчитам само на прегледа. Скенер диагностиката позволява да се види какво се случва дълбоко в кожата, да се разберат проблемите и те да се предотвратят навреме. В зависимост от резултата на изследването можем да преценим състоянието на пациента и да изготвим индивидуална програма и план за лечение, в случай, че има наличие на проблем. Ако пък всичко е наред – да посъветваме как той да се грижи за кожата си, така че да я запази по-дълго време здрава и красива." – казва д-р Слава Божинова, дерматолог в Jewel skin clinic.

Революционната машина е от полза не само за специалистите, но и за самите пациенти. Фото документацията, която остава след изследването е доказателство за първичното състояние на кожата и тя стои в личното компютърно досие на всеки пациент. Така след време, той може да проследи лично дали състоянието му се е подобрило или влошило. Достатъчно е отново да си направи теста.

Изследването е напълно безвредно, безболезнено и отнема между 20 и 30 минути. Тестът протича като пациентът поставя брадичката си върху специално пригодена стойка и си затваря очите. Тъй като апаратът не уврежда зрението, не са необходими предпазни очила. Системата сканира кожата и прави две последователни лицеви изображения. Софтуерът бързо обработва информацията и можете нагледно да се видят 3 D моделите на кожата. След това лекарят разяснява подробно получените резултати и изготвя индивидуален план за лечение или за превенция.

Апаратът работи със софтуер, който позволява да се унагледят визуално и най-малките несъвършенства по кожата. За целта той прави две последователни лицеви изображения, които показват положението в дълбоките слоеве на кожата.

Скенер диагностиката разкрива скрити пигментации, които не са видими с просто око и показва съдовата компонента – т. е дали имаме разширени кръвоносни съдчета в дълбочина. Ако си направим такъв тест можем да разберем как е хидратирана кожата ни по зони, което се определя от количеството на хиалуроновата киселина и да научим имаме ли разширени пори. Не на последно място този апарат прави модел на текстурата на кожата и бръчките, като ни показва как изглежда колагено-еластиновата мрежа.

След като вече имаме данните за кожата на лицето си, изборът на правилната козметика за него са резултат от лични предпочитания към марките и системни грижи.

Kozmetikata.com