int(66649) array(3) { ["storyid"]=> string(5) "66649" ["title"]=> string(64) "Козметика-при-мазна-кожа-на-лицето/" ["rubrname"]=> string(28) "Грижа-за-Лицето" } array(3) { ["storyid"]=> string(5) "66649" ["title"]=> string(64) "Козметика-при-мазна-кожа-на-лицето/" ["rubrname"]=> string(28) "Грижа-за-Лицето" } Козметика при мазна кожа на лицето | Kozmetikata.com
 

Грижа за Лицето

Козметика при мазна кожа на лицето

  • 22.01.2013
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, Козметика при мазна кожа на лицето

За мазна кожа говорим тогава, когато количеството на секретираните мазнини от кожата на лицето, под влияние на хормоналната или нервната система, се увеличи до толкова, че стане причина за нейния видимо променен вид – мазен блясък, разширени пори, раздразнения и черни точки. Този тип кожа е сред проблемните, защото често е склонен към различни възпаления и раздразнения.

Най-често мазната кожа се среща у подрастващите в периода на полово съзряване, когато се извършва хромонална промяна в организма; бременните жени; а също и жените, в чиито организъм има повишен тестостерон. Противно на схващането, че мазната кожа е добре подхранена, именно една от причините за нейното омазняване е недостига на подхранващи вещества. Ако тя бъде добре подържана и подхранвана, нейно предимство е, че по-бавно старее.

Козметични грижи
Изключително важна е висока лична хигиена, с което да се предотврати запушването на порите и образуване на черни точки по лицето. Задължително е два пъти дневно измиване на лицето с хладка вода и използване на подходяща почистваща козметика. Подходящи за мазна кожа са:
 Био Почистващ тоник за лице с Гинко и Грозде на LAVERA;
Мицеларна вода за почистване на лице и грим на DIET ESTHETIC;
Био Почистващ тоник Шизандра на SANTE;
Aroma Perfection Почистващ лосион срещу несъвършенства на NUXE
и др.

Мазната кожа може да се превърне в сериозен козметичен проблем, когато мазния секрет отделен от кожните пори се смеси с прах и олющени епидермални клетки, в резултат на което порите се запушват и се образуват така наречените черни точки на лицето. В съвременната козметика, този проблем е лесно решим с висококачествени и ефективни козметични средства против акне и черни точки.

Домашните маски за мазна кожа също помагат. Добре е те да се правят веднъж седмично. Те допринасат за свиването на порите на лицето и ограничават възможността за образуване на черни точки. Предлагаме ви лесна почистваща маска за мазна кожа:
1 с.л. кисело мляко
1 ч.л. пшеничени трици
1/2 ч.л. смлени бадеми
1/2 ч.л. настъргана портокалова кора
1 с.л. лимонов сок

Продуктите се смесват и маската се нанася върху лицето. След като преседи 20 мин се измива с хладка вода. Пшеничените трици извричат замърсяванията. Смесени с киселото мляко, действат като ексфолиант. Витамините в цитрусите увеличават почистващия ефект.

За да помогнете на организма да се справи и отвътре с проблема – мазна кожа, можете да промените и хранителния си режим. Изключете от дневното си меню тестените и сладки храни, газираните напитки и мазното месо. Наблегнете на плодовете, зеленчуците и рибата, варивата също са разрешени.

Kozmetikata.com