Грижа за Лицето

Акациев мед срещу агресиите на времето

Грижа за Лицето, Акациев мед срещу агресиите на времето

Грижа за Лицето, Акациев мед срещу агресиите на времето

Искате да предпазите кожата си от студа, вятъра и всякакви агресии на времето? Мед от акация помага на лицето да посрещне атмосферните предизвикателства…

Акациевият мед е един от най-скъпите видове мед на пазара. Богатството на плодова захар, бавната му кристализация, органолептичните му характеристики, както и по-ниското му поленово съдържание (по-малък риск от алергии), са само малка част от плюсовете на акациевия мед.

Медът е безценно съчетание на белтъчини, калций, витамини, ферменти и плодови киселини. Той притежава почти същото pH като това на кожата и поради тази причина е ефикасен неин защитник от външни фактори. Помага за регенерацията, възстановяването и укрепването на кожната бариера и за ефективна защита срещу aгресивните фактори на околната среда и дехидратацията. В него се съдържат естествени овлажнители, които не просто възстановяват водния баланс на кожата, а и стимулират дейността на клетките, белтъчните съставки подхранват кожата, а алфахидрокси (АХА) киселините разглаждат бръчките.

Акациев мед е отлично средство за облекчаване на състоянието на кожата при изгаряния, рани и кожни раздразнения, тъй като активира кръвообращението и стимулира храненето на тъканите.

Той е нежен към напуканите устни, бързо ги омекотява и възстановява. Акациевият мед почиства порите, отстранява мазнините и чрез биологичноактивните си съставки извлича токсините.

Лесна процедура за хубост с мед
Необходима ви е само 1 с.л. мед. Нанесете меда на почистено лице и го оставете да попие за 3-4 минути. След това започнете да масажирате лицето с върха на пръстите си, като леко потупвате кожата.
Резултатът – изсмукване на натрупаните в кожата токсини.

Козметика за лицето с акациев мед
Reve de Miel Ултра комфортен дневен крем, който незабавно подхранва, липидовъзстановява, възстановява, успокоява и защитава сухата кожа. Осигурява дълготраен комфорт, като премахва чувството за опънатост и дразнене на кожата и намалява зачервяванията. Обогатен е с витамин Е и има мощно анти-оксидантно действие. Кремът е медено изкушение през студените месеци със слънчев привкус.Освен ценният акациев мед, съдържа още екстракти от слънчогледово олио, оризови трици, макадамия, сусам и др.
От същата серия ще откриете комфортен нощен крем, балсам за устни, стик за устни, дегримиращ гел…

Kozmetikata.com