Грижа за Лицето

Акациев мед срещу агресиите на времето

  • 30.11.2012
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, Акациев мед срещу агресиите на времето

Грижа за Лицето, Акациев мед срещу агресиите на времето

Искате да предпазите кожата си от студа, вятъра и всякакви агресии на времето? Мед от акация помага на лицето да посрещне атмосферните предизвикателства…

Акациевият мед е един от най-скъпите видове мед на пазара. Богатството на плодова захар, бавната му кристализация, органолептичните му характеристики, както и по-ниското му поленово съдържание (по-малък риск от алергии), са само малка част от плюсовете на акациевия мед.

Медът е безценно съчетание на белтъчини, калций, витамини, ферменти и плодови киселини. Той притежава почти същото pH като това на кожата и поради тази причина е ефикасен неин защитник от външни фактори. Помага за регенерацията, възстановяването и укрепването на кожната бариера и за ефективна защита срещу aгресивните фактори на околната среда и дехидратацията. В него се съдържат естествени овлажнители, които не просто възстановяват водния баланс на кожата, а и стимулират дейността на клетките, белтъчните съставки подхранват кожата, а алфахидрокси (АХА) киселините разглаждат бръчките.

Акациев мед е отлично средство за облекчаване на състоянието на кожата при изгаряния, рани и кожни раздразнения, тъй като активира кръвообращението и стимулира храненето на тъканите.

Той е нежен към напуканите устни, бързо ги омекотява и възстановява. Акациевият мед почиства порите, отстранява мазнините и чрез биологичноактивните си съставки извлича токсините.

Лесна процедура за хубост с мед
Необходима ви е само 1 с.л. мед. Нанесете меда на почистено лице и го оставете да попие за 3-4 минути. След това започнете да масажирате лицето с върха на пръстите си, като леко потупвате кожата.
Резултатът – изсмукване на натрупаните в кожата токсини.

Козметика за лицето с акациев мед
Reve de Miel Ултра комфортен дневен крем, който незабавно подхранва, липидовъзстановява, възстановява, успокоява и защитава сухата кожа. Осигурява дълготраен комфорт, като премахва чувството за опънатост и дразнене на кожата и намалява зачервяванията. Обогатен е с витамин Е и има мощно анти-оксидантно действие. Кремът е медено изкушение през студените месеци със слънчев привкус.Освен ценният акациев мед, съдържа още екстракти от слънчогледово олио, оризови трици, макадамия, сусам и др.
От същата серия ще откриете комфортен нощен крем, балсам за устни, стик за устни, дегримиращ гел…

Kozmetikata.com