Грижа за Лицето

Масло от кайсиеви ядки срещу мимически бръчки

  • 25.09.2012
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, Масло от кайсиеви ядки срещу мимически бръчки

Грижа за Лицето, Масло от кайсиеви ядки срещу мимически бръчки

Ако сте почитател на натуралната козметика, то сигурно вече сте ползвали продукти, съдържащи в себе си масло от кайсиеви ядки. То е едно от базовите масла, изглаждащо без грешка бръчките около очите.

Маслото от кайсиеви ядки действа овлажняващо и регенериращо. Освен високите дози витамин F съдържа в себе си природен восък, който действа като натурален филър, именно той запълва бръчките. Препоръчва се за всеки тип кожа, особено за зрялата.

Това масло образува фин защитен филм върху кожата и я предпазва от резките климатични условия. Подходящо е за ползване през есента и зимата, а също и на високопланински излети, както и при всички спортове на открито.

Маслото от кайсиеви ядки е пръв помощник за всякакви козметични проблеми в къщи. То регенерира и освежава кожата при дребни изгаряния, подхранва напукана кожа и лекува лишеи. Също така има свойството да запазва естествената влага на кожата и да я предпазва от изсъхване.

Ако сте почитател на домашния масаж на лицето, то кайсиевото масло е едно от най-подходящите за този случай. В резултат на него кожата остава хидратирана, изглежда по-гладка и отпочинала.

И в обобщение - органично масло от кайсиеви ядки има свойството да облекчава, предпазва, възстановява и подхранва кожата. То е ефикасно средство в борбата срещу свободните радикали.

Kozmetikata.com