Грижа за Лицето

Масло от нар и соеви зърна пазят от бръчки

  • 20.08.2012
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, Масло от нар и соеви зърна пазят от бръчки

Маслото от нар и протеиновите екстракти от соеви зърна или соево мляко са незаменими в борбата с бръчките. Често те влизат в състава на някои антиейдж кремове. Веднага посочваме причините.

Нарът е плод с многобройни качества. Той съдържа много витамини А, С, Е, В5, В3, желязо, фолиева киселина, калий и полифеноли, които го превръщат в естествено лекарство и ценен здравословен продукт. След редица изследвания е доказано, че антиоксидантните му свойства надминават в пъти тези на зеления чай.

Екстрактът от нар подсилва клетъчната регенерация, защитава кожата, тонизира я и свива порите, като същевременно неутрализира действието на свободните радикали и предпазва от появата на бръчки. Нарът спомага за по-бързото възстановяване на колагена в епидермиса и действа хидратиращо на кожата. Той е подходящ и за чувствителна кожа, като почиства кожата и се бори с повърхностните възпаления.

Протеиновите екстракти от соеви зърна или соево мляко съдържат фито-естрогени, наречени изофлавони. Те имат свойството да действат като естествените човешки женски хормони и да намаляват бръчките.

Изследванията, направени върху животни доказват, че изофлавоните създават защитна бариера срещу слънцето и увеличават производството на хиалуронова киселина, субстанция, която уплътнява кожата и намалява бръчките.

Освен в козметиката тези продукти е добре да се приемат и с храната. Особено подходящи са за дами над 40 години, като цялостно подпомагат функциите на целия организъм.

Kozmetikata.com