Грижа за Лицето

Мицеларна вода за лицето

  • 14.08.2012
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, Мицеларна вода за лицето

Тя служи за отстраняване на грима и замърсяванията по лицето. В последните години мицеларните води са предпочитаните почистващи козметични средства, които изместват тоалетното мляко и тониците.

Едно от предимствата на мицеларните води е пълното и качествено почистване на кожата на лицето в дълбочина, без да е необходимо измиване с вода след употребата им. Името им идва от мицелите, които се съдържат в тях. Те представляват специални сферички, които се намират във водна среда. При контакт с кожата тези частици имат способността да се отварят и да улавят както всички замърсявания и следи от грим, така и излишната мазнина по кожата. След ползването на мицеларна вода кожата остава идеално почистена, освежена и омекотена.

Мицеларната вода е добро средство за почистване дори на най-чувствителните кожи, защото не съдържа алкохол и други агресивни компоненти и ограничава риска от евентуални алергични реакции до минимум.  В същото време те почистват кожата в дълбочина и са едно от най-добрите средства за отстраняване на водоустойчив макияж.

Още един плюс на мицеларните води е, че запазват баланса в хидро-липидния слой на кожата и оказват успокояващо, хидратиращо и тонизиращо действие. Специфични съставки, добавени в някои от тях ги правят подходящи при борба с проблеми като розацея, различни видове дерматит, акне, много суха или много мазна кожа и др.

Как да почистваме лицето с мицеларна вода
Добре е да почистите лицето си на два етапа. Първо поставете малко от мицеларната вода върху памучен тампон и отстранете грима и замърсяванията. След това напоете с нея втори тампон и обтрийте с него лицето - така по кожата ще остане фин бариерен слой от водни молекули и естери на мастните киселини, които ще защитят кожата за по-дълго.

Голямо разнообразие от Мицеларни води може да намерите Тук - в онлайн магазин kozmetika.bg!

Kozmetikata.com#1 Ganoderma - гъба на дълголетието
18/06/2013 02:22
от Радка Илиева Намирате този коментар за неуместен?
Само за специални жени - Маска за лице с кафе с ганодерма, с хидратиращ тоник и дълбоко почистващ крем от серията Ганожи http://www.youtube.com/watch?v=7BaAwOGgdEw Продуктите са вече в България. Ганодерма има и лечебен ефект върху кожата и е подходяща при проблемна кожа. В Азия ганодерма (рейши) се нарича Гъба на дълголетието.